Γιατί τ΄αντίποινα Ρωσίας κατά Αζερμπαϊτζάν για την κατάρριψη του ελικοπτέρου πρέπει να είναι άμεσα.

Γιατί τ΄αντίποινα Ρωσίας κατά Αζερμπαϊτζάν για την κατάρριψη του ελικοπτέρου Mi-24 πρέπει να είναι άμεσα:

  1. Γιατί η αποδοχή συγγνώμης και αποζημίωσης για το κατεστραμμένο Mi-24 θα μοιάζει με ένα προφανές σημάδι της αδυναμίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ενός άλλου δείκτη της αποδυνάμωσης των θέσεών της στην Υπερκαυκασία, οι οποίες έχουν ήδη αποδυναμωθεί από τις ενέργειες του “φίλου Ρετζέπ” που υπονομεύουν την παραδοσιακή γραμμή διαιτησίας της Υπερκαυκασίας. Στον Καύκασο πρώτα απ ‘όλα σεβαστή είναι ισχύς.
  2. Η καταστροφή ενός ελικοπτέρου εκτός της εμπόλεμης ζώνης στην επικράτεια ενός μέλους της CSTO, χωρίς την κατάλληλη ανταπόκριση, θα είναι ένας άλλος χαρακτηριστικός δείκτης που υποδεικνύει την πραγματική κατωτερότητα αυτού του οργανισμού, η οποία συχνά από λάθος συγκρίνεται με το ΝΑΤΟ.
  3. Η απουσία μιας ισχυρής αντίδρασης θα έχει προφανώς αρνητικές συνέπειες για την εικόνα των αρχών εντός της χώρας, καθώς η απουσία μιας ισχυρής αντίδρασης θα εξομοιωθεί με μια εκδήλωση αδυναμίας απέναντι σε ενέργειες που απέχουν πολύ από την ουσιώδη κατάσταση. Οι εικόνες ισχυρισμών για το μεγαλείο μπορεί να αποκλίνουν ελαφρώς από την πραγματικότητα.
  4. Υποκειμενικά, μια ανάλογη αντίδραση θα ήταν αεροπορικός βομβαρδισμός σε κάποια στρατιωτική εγκατάσταση στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, ακολουθούμενος από μια δήλωση στο ύφος “οι συγγνώμες σας γίνονται αποδεκτές. Δεν χρειάζονται χρήματα αποζημίωσης. Την επόμενη φορά θα είναι ακόμη πιο οδυνηρό.”colonelcassad
  5. Aν δεν απαντήσει άμεσα η Ρωσία όπως έκανε στην περίπτωση κατάρριψης ρωσικού μαχητικού από Τουρκία στο Ιντλίμπ τότε υπάρχει πιθανότητα να περάσουμε σε μοντέλο συνδιαχείρισης του Αρτσάχ με Τουρκία εγγυήτρια όπως έγινε στο Ιντλίμπ Συρίας.
Εικόνα
Εικόνα

dimpenews.com