Ένταση δημιουργήθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων μεταξύ των δημοσιογράφων και του προσωπικού του αεροδρομίου αφού παρά τη γνωστοποίηση μέσω του κ. Χαρδαλιά για την πραγματοποίηση της άσκησης προσομοίωσης στο αεροδρόμιο Χανίων σήμερα το μεσημέρι, οι αρχές του αεροδρομίου δεν επέτρεψαν στους δημοσιογράφους να παραστούν στην άσκηση, ούτε έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν.

Η συμπεριφορά μάλιστα κάποιων ήταν εριστική, σχεδόν εχθρική προς τους δημοσιογράφους.

Η συνήθης απάντηση που λάμβαναν στις ερωτήσεις τους επί της διαδικασίας ήταν ότι δεν υπάρχει άδεια για να γίνουν δηλώσεις.

Ουσιαστικά, δεν έγινε καμία ενημέρωση παρά μόνο επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να δουν τους χώρους όπου θα γίνεται ο έλεγχος.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για κάποια έστω στοιχεία γύρω από τη διαδικασία ώστε να μπορούν να κάνουν το ρεπορτάζ τους αντιμετώπισαν την καθολική άρνηση παροχής της οποιασδήποτε πληροφορίας.

Το ερώτημα βεβαίως είναι, αν οι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν και δεν τους επιτρέπεται να μάθουν ποια είναι η διαδικασία, τότε πώς μπορεί να εξακριβωθεί αν γίνονται λάθη κατά την εφαρμογή της διαδικασίας;

Να σημειώσουμε ότι ακούστηκε και από κάποιους ότι με τη στάση τους οι δημοσιογράφου δημιουργούν κινδύνους για τον τουρισμό.

Λες και ο δημοσιογράφος που προσπαθεί να πληροφορήσει τους πολίτες είναι το πρόβλημα. Λες και αν οι διαδικασίες δεν γίνουν ορθά και υπάρξει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στα Χανιά, για ότι προκύψει θα φταίει ο δημοσιογράφος.

Είπαμε ξανά, ο δημοσιογράφος, ειδικά τη σημερινή εποχή, είναι ο εύκολος στόχος.