Την αντίδραση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου προκάλεσαν οι εξελίξεις με την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου της πόλης, καθώς η έλλειψη σε ειδικό παθολόγο οδηγεί σε ταλαιπωρία τους ασθενείς.

Οι γιατροί μάλιστα, αύριο θα διαμαρτυρηθούν στο προαύλιο του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ η πρόσκληση προς τους δημοσιογράφους για να καλύψουν το γεγονός, είναι εξόχως… ευρηματική:

“Φίλοι δημοσιογράφοι

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε και αυτό. Σε ένα νομό πού έχει μια και μοναδική θεραπευτική δομή υγείας. Ένα μικρό νοσοκομείο. Δεν έχεις άλλη επιλογή αν σου τύχει κάτι. Σε ένα νομό υποβαθμισμένο σε αρκετά θέματα, χάνουμε και την δυνατότητα για νοσηλεία. Έκλεισε η μοναδική Παθολογική κλινική και στέλνει τους ασθενείς από το Ρέθυμνο για νοσηλεία στα Χανιά. Ο κόμπος κόλλησε στο χτένι. Παραπέρα δεν έχει. Δύο γιατροί δεν γίνεται να τα βγάλουν άλλο πέρα χωρίς απώλειες.

Αύριο λέμε να βγούμε πάλι στην αυλή κάτω από τις λεμονιές, όσοι μπορούμε, γιατί με την δουλειά που έχει με τους αρρώστους και το πόσοι είμαστε πια, δεν μπορούμε και να μαζευτούμε.

Κατά τις 12.30 θα σας περιμένουμε και σας να μοιραστούμε τον πόνο μας, να τα πούμε πάλι, να τα ακούσουνε όσοι θέλουν και όσοι είναι υπεύθυνοι για τον νομό και για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Να τα ακούσουν και οι άνθρωποι που ζουν εδώ, μήπως αναλάβουν κι αυτοί να υπερασπιστούν το πολυτιμότερο αγαθό. Την υγεία για όλους

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου”.