Με πόνο ψυχής αντικρίζουν αυτές τις ημέρες λεηλατημένα τα διαμερίσματα τους Ηρακλειώτες που επιστρέφουν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αν και οι δείκτες των διαρρήξεων και κλοπών έχουν μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (τα στατιστικά είναι αποκαλυπτικά παρά το γεγονός ότι οι προφυλακίσεις είναι μετρημένες) το πρόβλημα παραμένει και είναι αποκαρδιωτικό για όποιον βιώνει μία τέτοια κατάσταση.

Δεν περνά μέρα που να μην καταγραφούν κρούσματα διαρρήξεων, δεν περνάει εβδομάδα να μην υπάρξει από την Ασφάλεια Ηρακλείου υπόθεση εξιχνίασης κλοπών είτε με επ’ αυτοφώρω συλλήψεις είτε με ταυτοποίηση των δραστών. Δεν είναι ένας και δύο οι δράστες…

Υπάρχουν οι συμμορίες και εκείνοι που ενεργούν κατά μόνας. Είναι οι αμιγώς επαγγελματίες, αυτοί που δρουν μελετημένα και στοχευμένα, θα πάρουν μόνο κοσμήματα και χρήματα, και είναι και εκείνοι που θα μπουκάρουν όπως-όπως και θα κλέψουν για τη δόση τους.

Θα πάρουν από κοσμήματα μέχρι κάποια ηλεκτρονική συσκευή… Αν και η αλήθεια είναι ότι στον χρυσό υποκλίνονται άπαντες.

Διαχρονικά τις ημέρες των εορτών τα κρούσματα διαρρήξεων αυξάνονται αφού ένοικοι είτε θα απουσιάσουν για ολιγοήμερες διακοπές είτε θα λείψουν κάποιες ώρες για να παραστούν σε κάποια κοινωνική εκδήλωση, σε ένα ρεβεγιόν…Οι διαρρήκτες καραδοκούν.

Τεράστιο σοκ υπέστησαν τα μέλη οικογένειας που επέστρεψαν στην εστία τους μετά από ολιγοήμερες διακοπές.

Αυτό που αντίκρισαν δεν ήταν το δικό τους σπίτι…

Τα πάντα ήταν ανακατεμένα, όλοι οι χώροι αναστατωμένοι και κυρίως εκείνοι των υπνοδωματίων. Ρούχα πεταμένα, όλα τα συρτάρια αναποδογυρισμένα…

Ο δράστης (πιθανολογείται ότι στο διαμέρισμα εισέβαλε ένα άτομο) κατάφερε να αναρριχηθεί στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, στην περιοχή του Μασταμπά, και να παραβιάσει τα παντζούρια.

Εκτιμάται ότι είχε πρόσβαση από το χώρο εσωτερικής αυλής και εκμεταλλευόμενος κάποιες κατασκευές του ισογείου και τις υδρορροές, αναρριχήθηκε με περισσή ευκολία στον πρώτο.

Θεωρείται βέβαιο ότι ενήργησε στοχευμένα και αφού είχε τσεκάρει ότι οι ένοικοι του διαμερίσματος απουσίαζαν οπότε είχε και χρόνο στη διάθεση του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήταν το μοναδικό διαμέρισμα της πολυκατοικίας το οποίο διέρρηξαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι φορούσε γάντια και επομένως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν αποτυπώματα.

Επειδή η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη, αστυνομικοί αναζητούν κάμερες ασφαλείας μήπως και υπάρχει καταγραφή κάποιας ύποπτης φιγούρας ή κινήσεων.