Γιος Μπελέρη: «Αυτά που κάνει ο Ράμα στη Χειμάρρα δεν περνούν στις Βρυξέλλες»

Υπερήφανος δήλωσε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος για την εκλογή του πατέρα του στις Ευρωεκλογές 2024και ευχαρίστησε τους πολίτες για την μεγάλη χαρά και για το αίσθημα της δικαίωσης που τον έκαναν να αισθανθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολιτική | 11.06.2024 10:40 Λατινοπούλου: Δεν υπάρχουν ακροδεξιά κόμματα στην Ελλάδα - Παρεξηγούμαστε όταν μας λένε ακροδεξιούς

Ο Φρέντι Μπελέρης εξελέγη τέταρτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ παίρνοντας την μια από τις επτά έδρες που κέρδισε το κόμμα στις εκλογές της Κυριακής.

«Ήταν ημέρα δικαίωσης. Οι άνθρωποι αυτοί επί 13 μήνες βιώνουν το εξής οξύμωρο. Δεν υφίσταται η δημοκρατία στον τόπο μας. Δεν έχει γίνει σεβαστό ένα αποτέλεσμα εκλογών, ο δήμαρχος είναι φυλακή και όλη αυτή την καταπίεση και την αδικία την εξέφρασαν με αυτές τις εικόνες» τόνισε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη στο OPEN για τους πανηγυρισμούς στη Χειμάρρα.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Φρέντι Μπελέρη

Αναφορικά με τον τρόπο που έμαθε τα αποτελέσματα ο Φρέντι Μπελέρης, ο γιος του τόνισε: «Δυστυχώς δεν ήταν έξω να δει ούτε την περιοδεία που μας γέμισε κουράγιο και δύναμη. Είδα ανθρώπους να κλαίνε όπου πηγαίνω, στην Κρήτη για παράδειγμα. Ο πατέρας μου τα είδε από μία μικρή τηλεόραση σε ένα κελί».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, με τον Πέτρο Μπελέρη να εξηγεί: «Εχθές, ο πρωθυπουργός ζήτησε να μιλήσει με τον πατέρα μου. Νομίζω του επετράπη και επικοινώνησαν. Ήταν κίνηση υψηλού συμβολισμού. Τον πατέρα μου τον γέμισε δύναμη και κουράγιο. Νομίζω ο πρωθυπουργός, δημοκρατικά και θεσμικά, έδωσε τη μεγαλύτερη δυνατή απάντηση σε αυτή την παράνοια που έχουμε βιώσει. Είμαστε ευγνώμονες, όχι μόνο οι Χειμαρριώτες αλλά οι απανταχού Έλληνες. Άλλωστε το μαρτυρούν και τα αποτελέσματα των Ελλήνων του εξωτερικού».

«Δεν πιστεύω στην αλβανική Δικαιοσύνη»

Ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο Πέτρος Μπελέρης τόνισε: «Στο διαδικαστικό κομμάτι, την Παρασκευή ξεκινάει το Εφετείο, ενδεχομένως να ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα, ενδεχομένως να ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα-10 μέρες. Εν πάση περιπτώσει μέσα στον Ιουνίου αναμένεται να έχουμε μία τελεσίδικη απόφαση στο Εφετείο. Προσωπικά δεν πιστεύω στην αλβανική δικαιοσύνη, εύχομαι να δει τη δικογραφία, να δει αυτό το κατηγορητήριο. Θα είναι ένας κύκλος να αναδείξουμε τι πραγματικά έχει συμβεί σε αυτή την σκευωρία. Αν το Εφετείο μειώσει την ποινή του πατέρα μου θα αποφυλακιστεί άμεσα. Εάν δεν το κάνει θα αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο».

Το ζήτημα της ορκωμοσίας του

Αναφορικά με την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωκοινοβούλιο, ο γιος του δήλωσε: «Δεν τίθεται θέμα. Είτε θα πάει ο πατέρας μου να ορκιστεί όπως όρισε ο λαός και οι δημοκρατικές αρχές, είτε θα πάνε άνθρωποι από το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες μες στην Αλβανία και τις φυλακές για να τον ορκίσουν. Αυτά που νόμιζε ότι ο Ράμα ότι μπορεί να κάνει στη Χειμάρρα με έναν εκλεγμένο δήμαρχο, δεν περνούν στις Βρυξέλλες».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Πατέρας έξι παιδιών ο 37χρονος που δολοφόνησε την 11χρονη ανιψιά του - Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ για τα κίνητρα

c62a8386-3ec3-49ee-8af4-762a826505e2.jpg

Αστυνομικός χτύπησε την πρώην σύντροφό του στη Χαλκίδα - Την απειλούσε πως θα διαρρεύσει φωτογραφίες της

24bdf234-30d7-439c-9115-81e218e31332.jpg

Παίκτης του Παναθηναϊκού σε αμαξίδιο δέχτηκε επίθεση σε αγώνα στη Σαντορίνη: Βίντεο - ντοκουμέντο

b3e12c2d-75dd-45f1-b9f2-3f7035224cce.jpg

«Όπως έναν χρόνο πριν από τον Παγκόσμιο Πόλεμο»: Τι δείχνει η Ιστορία για την εισβολή στην Ουκρανία

a7d3b198-1edb-450b-ba6a-63f3b7d3db28.jpg