Ο Γιώργος Γιαννόπουλος μιλά µε περηφάνια για τον ρόλο του Κολοκοτρώνη που υποδύεται στην παράσταση «Ηµουν παιδί του ’21», εξηγεί γιατί στενοχωρήθηκε από τη διακοπή της επιτυχηµένης σειράς «Σόι» του Alpha και αποκαλύπτει το νέο του πρότζεκτ.

Ποιο ήταν το δέλεαρ για να πείτε «ναι» στην παιδική αυτή παράσταση;

To όνομα Κολοκοτρώνης. Ηταν μια ιδιοφυΐα. Συν το γεγονός ότι από παιδί είχα όνειρο να κάνω κάτι με τον Κολοκοτρώνη. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτήν τη δουλειά, καθότι η Ειρήνη Ιακώβου έχει γράψει ένα καταπληκτικό έργο. Είναι μια παράσταση που και γελάς και συγκινείσαι. Ο μεγάλος θα ακονίσει τη μνήμη του και ο μικρός θα μάθει πράγματα για την Ιστορία του. Οι έννοιες αγάπη, ανθρωπισμός, αλτρουισμός, αλληλεγγύη κυριαρχούν στο έργο μας.

Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο στον ρόλο του Κολοκοτρώνη;

Δεν μπήκα στο έργο για να μιμηθώ τον Κολοκοτρώνη. Μπήκα να ερμηνεύσω τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Τον ρόλο μου αυτό τον ζω πάρα πολύ και είναι φορές κατά τη διάρκεια της παράστασης που δαγκώνω τα χείλη μου για να μη συγκινηθώ.

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την παράσταση. Ποια είναι τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνετε;

Μεγάλη συγκίνηση εισπράττω από τα παιδιά και παράλληλα βλέπω και μια υπερηφάνεια.

Επειτα από 5 χρόνια μεγάλης επιτυχίας η σειρά το «Σόι» ολοκληρώθηκε. Ποιος ήταν ο λόγος τελικά που δεν συνέχισε;

Α, δεν ξέρω, ρωτήστε τους υπευθύνους του καναλιού. Αυτή την απόφαση πήρε το κανάλι, αλλά αποδείχθηκε εκ των υστέρων μάλλον λάθος, γιατί τώρα το «Σόι» στις επαναλήψεις κάνει απίστευτα νούμερα τηλεθέασης.

Η σειρά θεωρείτε ότι δεν έκανε τον κύκλο της;

Οχι δεν τον έκανε. Αυτό πιστεύω και το είπα και στους υπευθύνους του καναλιού. Οτι το σόι, η οικογένεια, είναι πολύ βασικός κρίκος για το δέσιμο της ελληνικής κοινωνίας.

Μπορεί να επιστρέψει κάποια στιγμή επί της οθόνης;

Εγώ είμαι βέβαιος. Μπορεί σε ένα-δύο χρόνια ή σε κάτι μήνες να μας ξαναδείτε.

Τον ρόλο του Χαμπέα τον αγαπήσατε;

Αγαπάω όλους τους ρόλους μου όσο αυτό και αν φαίνεται οξύμωρο.

Ο κόσμος σάς μιλάει στον δρόμο για το «Σόι»;

Αν μας μιλάει. Εδώ δεν μπορούμε να περπατήσουμε. Στην Καλαμάτα το καλοκαίρι δεν μπορούσα να κάνω μπάνιο. Και η ερώτηση, φυσικά, που μου κάνουν όλοι είναι γιατί σταμάτησε το «Σόι».

Αυτήν τη τηλεοπτική σεζόν επιλέξατε έναν γκεστ ρόλο στη σειρά του ΑΝΤ1 «Αν ήμουν πλούσιος»…

Εκτός από τα γκεστ που κάνω στο «Αν ήμουν πλούσιος», αρχίζω άμεσα γυρίσματα και για τη σειρά «Κρατάς μυστικό» του Alpha, όπου θα εμφανιστώ σε κάποια επεισόδια. Επέλεξα φέτος να κάνω μόνο γκεστ στην τηλεόραση, καθώς οι θεατρικές μου υποχρεώσεις είναι αυξημένες, αφού εκτός από το «Ημουν παιδί το ’21» θα παίξω και στην παράσταση «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» που θα ανέβει από τις 30 Οκτωβρίου στο θέατρο «Βέμπο», σε διασκευή του Πέτρου Ζούλια.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον;

Με τους υπευθύνους της παραγωγής «Ημουν παιδί το ’21» συζήτησα μια ιδέα μου να κάνουμε τον Κολοκοτρώνη έναν μονόλογο και να τον παρουσιάσουμε μέσα από μια μεγάλη περιοδεία στον απανταχού Ελληνισμό. Συμφωνήσαμε να συγγράψει τον μονόλογο αυτό ο Κώστας Γάκης. Στα σχέδιά μας είναι να ξεκινήσουμε τον Σεπτέμβριο του 2020 την παρουσίαση του έργου από τη Νέα Υόρκη, να συνεχίσουμε σε άλλες πόλεις όπου υπάρχουν ομογενείς και να καταλήξουμε στο τέλος σε μια παράσταση που θα έχει ιδιαίτερο χρώμα, στο Λιμποβίσι, στο χωριό του Κολοκοτρώνη.