Γρεβενά: Αποχαιρέτησαν τον 31χρονο αστυνομικό που καταπλακώθηκε από το κτίριο στον Πειραιά

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού, που βρήκε τραγικό θάνατο στο Πασαλιμάνι όταν τμήμα κτιρίου στο οποίο έκανε εργασίες κατέρρευσε.

Δεκάδες συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά. Στεφάνια, κατέκλεισαν από νωρίς την Εκκλησία, αν και η επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί για στεφάνια, να διατεθούν τα χρήματα στο γηροκομείο Γρεβενών. Ανάμεσά στους παρευρισκόμενους ήταν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Αμεσης Δράσης Αττικής αλλά και πολλές συνδικαλιστικές ενώσεις.

Το φέρετρο «ντύθηκε» με την Ελληνική Σημαία, ενώ ο κόσμος φώναξε «Αθάνατος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 20.04.2024 16:16Συναγερμός στη Ριζούπολη: Στις φλόγες διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκαν οι ένοικοι

Προφυλακιστέος ο εργολάβος 

Την ίδια ώρα, ποφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι.

Ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί από την αστυνομία άλλοι 8 εργαζόμενοι για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.

Η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργείται παράλληλη προανάκριση και από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκλονιστικό βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά την κατάρρευση

Σοκαριστικό ντοκουμέντο από τις στιγμές που ακολούθησαν της κατάρρευσης του κτιρίου στον Πειραιά, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας ειδικός φρουρός κάνει το γύρο του διαδικτύου.

«Πέθανε, πέθανε»

Το υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, κατέγραψε ένας από τους εργάτες, όταν συνειδητοποίησε ότι υπήρχε άνθρωπος θαμμένος μέσα στα μπάζα. Όταν το συνειδητοποίησαν φώναζαν:

  • Έλα γρήγορα, έλα! Άνθρωποι
  • Παιδιά έναν τροχό φέρτε...
  • Πέθανε... Πέθανε....
  • Έναν τροχό να κόψουμε την αλυσίδα...
  • Πέθανε...

Ο εργάτης που ακούγεται στο ανατριχιαστικό ντοκουμέντο αναζητούσε τους συναδέλφους του, μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί.  Σκαρφάλωσε στην καρότσα του φορτηγού και είδε μπροστά του τον νεκρό αστυνομικό. Τόνοι μπετόν είχαν καταπλακώσει το άψυχο σώμα του.

Ο 31χρονος αστυνομικός θα γινόταν μόνιμος

Λίγες ώρες πριν χάσει τη ζωή του, είχε βγει η διαταγή για τη μονιμοποίηση όλων των αστυνομικών που είναι σειρά του εκλιπόντος συναδέλφου. Όμως δεν πρόλαβε να μονιμοποιηθεί. Το όνομά του ήταν στη λίστα των αστυνομικών που τις επόμενες μέρες θα υπέγραφαν τη μονιμοποίησή τους στο σώμα.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» για την τιμή της βενζίνης: Δεν αποκλείεται το Πάσχα να φτάσει κατά μέσο όρο στα 2,10 ευρώ το λίτρο

65decaa1-086f-4463-85c0-c14969ec4bf2.jpg

Καταγγελία σε βάρος παίκτη της Basket League για ενδοοικογενειακή βία - Αναζητείται από την Αστυνομία

32ffe10e-5b25-42a4-beea-e758af5cb301.jpg

Φρίκη στην Κάλυμνο: Ψαράς κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 8χρονη μέσα στο σπίτι της γιαγιάς του παιδιού

355c9117-754c-45ef-ac87-3ef32c9511be.jpg

Γιατί τα αρχαία αγάλματα έχουν μικρά γεννητικά όργανα; Επιστήμονες δίνουν την απάντηση

071c8884-64ce-4569-a2d5-05a341e4123a.jpg