Σε μία αξιοθαύμαστη κίνηση προχώρησε ευρωβουλευτής της Σουηδίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Ευρωκοινοβούλιο, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τις διαδηλώσεις για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στο Ιράν.

«Μέχρι να ελευθερωθεί το Ιράν, η οργή μας θα είναι μεγαλύτερη από τους τυράννους. Μέχρι να είναι ελεύθερες οι γυναίκες στο Ιράν θα είμαστε στο πλευρό σας», τόνισε η ευρωβουλευτής Αμπίρ Αλ-Σαχάνι, ιρακινής καταγωγής, στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ασφάλεια αυτοκινήτου με εγγύηση χαμηλότερης τιμής! Εως και 40% φθηνότερα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Τότε, πήρε ένα ψαλίδι και φώναξε: «Jin, Jiyan, Azadi» (που σημαίνει «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» στην κουρδική γλώσσα) και έκοψε την αλογοουρά της.

The excellent support of Abir Al-Sahlani, the Iraqi-Swedish representative of Europe, for the Iranian revolution. Thank you .@AbirAlsahlani, we will never forget your support.
حمایت عبیر الصحلانی، نماینده سوئدی عراقی‌الاصل پارلمان اروپا از انقلاب ایران#Mahsa_Amini#مهسا_امینی pic.twitter.com/0QpvvcvM1b

— Ahmad Batebi (@radiojibi) October 4, 2022

Την ίδια ώρα, πολυάριθμες Γαλλίδες ηθοποιοί και τραγουδίστριες έκοψαν μια τούφα από τα μαλλιά τους σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των γυναικών του Ιράν, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω του Instagram.

Με φόντο το τραγούδι «Bella Ciao» στα περσικά, αυτές οι ηθοποιοί και οι τραγουδίστριες, μεταξύ των οποίων είναι επίσης η Βελγίδα Ανζέλ και οι γαλλόφωνες Βρετανίδες Σαρλότ Ράμπλινγκ και Τζέιν Μπίρκιν, κόβουν μια τούφα μαλλιών μπροστά στην κάμερα, επαναλαμβάνοντας μία κίνηση η οποία έγινε σύμβολο της εξέγερσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιράν.

View this post on Instagram

Οι θεοκρατικές Αρχές στο Ιράν αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ταραχές των τελευταίων πολλών ετών σε εθνικό επίπεδο μετά τον θάνατο της Αμινί με τις διαδηλώσεις να έχουν πλέον επεκταθεί και στο εξωτερικό σε πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Μαδρίτη σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις διαδηλώσεις στο Ιράν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ