Με ένα tweet ευχαρίστησε την Ελλάδα ο Εμανουέλ Μακρόν για την ανταπόκρισή της στο κάλεσμα της Γαλλίας, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλες, δασικές πυρκαγιές στο νότο της.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή: πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε τρομερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Σήμερα το μεσημέρι αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων έφτασαν στα νότια για να υποστηρίξουν τη δράση των πυροσβεστών μας» έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος στο twitter.

Aσφάλεια αυτοκινήτου από 5€/μήνα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

La solidarité est européenne : il y a un an, alors que la Grèce faisait face à de terribles incendies, nous nous sommes mobilisés en Européens. Ce midi, des appareils des forces de secours grecques sont arrivés dans le sud pour soutenir l’action de nos pompiers. pic.twitter.com/lkfg0g8UGk

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 15, 2022

Τεράστιες φωτιές σε δασικές εκτάσεις αντιμετωπίζει η χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι **μεγάλες δασικές φωτιές**στη Γαλλία. Η Ελλάδα ενισχύει τη χώρα στέλνοντας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair (CL415). Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών ζητήθηκε από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δασικές πυρκαγιές καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ ο καύσωνας στα νότια της χώρας έχει δημιουργήσει υψηλή επιχειρησιακή πίεση.

Η ανταπόκριση της Ελλάδας ήταν άμεση και τα δύο αεροσκάφη θα πετάξουν από τη Θεσσαλονίκη στην Gironde προκειμένου να επιχειρήσουν στις μεγάλες πυρκαγιές.

Στη Gironde έχουν καεί περισσότερα από 27.000 στρέμματα δάσους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Άφησαν τον αδερφό μου να πεθάνει αβοήθητος» - Ο σπαραγμός της αδερφής του αδικοχαμένου 49χρονου από την Πάτρα

Καμπανάκι από ΔΝΤ στις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν γρήγορα τα επιτόκια

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά το σάλο με το βίντεο από «πάρτι» σε όχημα της αστυνομίας

«Η Τουρκία είναι μια απειλή για την Ελλάδα»: Τι λέει στο OPEN ο Γκας Μπιλιράκης – Ένας από τους πρωτεργάτες του αμερικανικού μπλόκου στην πώληση F-16 στην Άγκυρα