ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩN ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Εναλλακτικά

Η άνοδος των σεξ ρομπότ θα σημάνει το τέλος των σχέσεων;


Τα σεξ ρομπότ βρίσκονται στον ορίζοντα. Και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα.
Με το δημογραφικό πρόβλημα  να έχει ήδη αναπτυχθεί σε όλα τα δυτικά έθνη, η προσθήκη σεξ ρομπότ στο μείγμα, ουσιαστικά εγγυάται την επιτάχυνση της τάσης και την πρόκληση δυσλειτουργίας των σχέσεων σε γενικές γραμμές και όχι μόνο. ⁃ Εκδότης TECHNOCRACY.NEWS
Φανταστείτε αυτό: Ένα εντελώς ρεαλιστικό ρομπότ με το δικό σας σχεδιασμό που είναι σε θέση να εκτελεί πλήρως οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη που μπορείτε να ονειρευτείτε. Φαίνεται, μυρίζει και ακούγεται απίστευτα ρεαλιστικό.
Και η κρατική σας ασφάλιση το καλύπτει πλήρως. Στην πραγματικότητα, – συνταγογραφήθηκε από τον γιατρό σας για να βοηθήσει στην κατάστασή σας ως επίσημη διάγνωση «σεξουαλική δυσλειτουργία». Η πρόσφατη ομοσπονδιακή νομοθεσία, που υποστηρίζεται συντριπτικά από την πλειοψηφία των ανδρών στο Σώμα και τη Γερουσία, έχει καταστήσει αυτό το είδος ιατρικής συνταγής απολύτως νόμιμο.
Η Robin το ρομπότ δεν έχει ποτέ πονοκέφαλο. Ποτέ δεν κρυώνει. Δεν απορρίπτει ποτέ μια εξέλιξη. Είναι, ίσως περίεργα, όμορφο από πολλές απόψεις. Και, το εκπληκτικό, ακόμη είναι ότι φαινομενικά είναι και έξυπνο .
Σίγουρα, επιφανειακά ακούγεται υπέροχο.
Και το αξιοπερίεργο: Σύμφωνα με την ειδικευμένη κλινική ψυχολόγο και σεξ θεραπευτή Dr. Marianne Brandon, αυτό που έχω περιγράψει παραπάνω είναι στην πραγματικότητα ένα πιθανό πορτρέτο του εγγύς μέλλοντός μας. Καλώς ήλθατε στον νέο κόσμο.
Σεξ ρομπότ ως υπερφυσικά ερεθίσματα
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ήμουν τυχερός που παρακολούθησα ένα ειδικό συμπόσιο για την κατανόηση της ψυχικής υγείας από μια εξελικτική προοπτική. Αυτή η εκδήλωση, που χρηματοδοτήθηκε επίσημα από την Εφαρμοσμένη Εξελικτική Ψυχολογική Εταιρεία (AEPS) και συνεργάστηκε με τη Βορειοανατολική Εξελικτική Ψυχολογική Εταιρεία (NEEPS), άνοιξε τα μάτια για τους πολλούς μελετητές, επαγγελματίες και μαθητές που παρευρέθηκαν. Και ενώ όλες οι συνομιλίες ήταν προκλητικές και ελκυστικές, πρέπει να πω ότι ο η παρουσίαση της Δρ. Brandon ήταν κάτι σαν σόου.
Όταν σκέφτεστε για πράγματα από μια εξελικτική προοπτική, η ιστορία της ανθρώπινης τεχνολογίας γίνεται σε μεγάλο βαθμό η ιστορία της ανάπτυξης υπερφυσικών ερεθισμάτων για κέρδος.
Τη δεκαετία του 1950, ο διάσημος βιολόγος συμπεριφοράς Niko Tinbergen διατύπωσε την ιδέα ενός υπερφυσικού ερεθίσματος. Ένα υπερφυσικό ερέθισμα είναι ουσιαστικά μια υπερβολική, συχνά ανθρώπινη εκδοχή κάποιου ερεθίσματος στην οποία οι οργανισμοί εξελίχθηκαν για να ανταποκριθούν με ορισμένους τρόπους.
Για παράδειγμα, οι άνθρωποι ανέπτυξαν προτιμήσεις γεύσης έτσι ώστε να επιθυμούν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, επειδή οι πρόγονοί μας αντιμετώπιζαν τακτικά ξηρασία και λιμό. Το Big Mac είναι ένα προϊόν που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο και περιλαμβάνει μια ενίσχυση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που θα ήταν πέρα ​​από το λίπος και το θερμιδικό περιεχόμενο σχεδόν κάθε τροφής που θα υπήρχε υπό τις προγονικές ανθρώπινες συνθήκες. Το Big Mac είναι ένα κλασικό υπερφυσικό ερέθισμα.
Το ίδιο με την πορνογραφία. Και βιντεοπαιχνίδια. Και τόσα πολλά καλλυντικά προϊόντα που ενισχύουν τις ιδιότητες των προσώπων και του σώματος που φέρουν την κατώτατη γραμμή αναπαραγωγική επιτυχία του Δαρβίνου. Το έντονο χρώμα των μαλλιών και η στιλπνότητα των χειλιών είναι υπερφυσικά ερεθίσματα.
Είναι σημαντικό, όπως μπορείτε να δείτε, τα υπερφυσικά ερεθίσματα μπορεί να είναι απατηλά.
Στον σύγχρονο κόσμο των ανθρώπων, τα υπερφυσικά ερεθίσματα είναι ουσιαστικά ληστές.
Πρόκειται για τεχνολογικά προϊόντα που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο και εισβάλλουν στην εξελισσόμενη ψυχολογία μας με τρόπο που οδηγεί σε βραχυπρόθεσμα συναισθηματικά και / ή φυσιολογικά οφέλη. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτά τα προϊόντα, στο τέλος είναι εξελικτικά αφύσικα, αρκετά συχνά δεν οδηγούν σε μακροπρόθεσμα εξελικτικά οφέλη (όπως ισχυρές σχέσεις με άλλους ή / και μακροπρόθεσμα αναπαραγωγικά οφέλη) και εδώ μπαίνει η ερώτηση γιατί σχεδιάστηκαν; Αυτά τα ερεθίσματα εξελίχθηκαν ώστε να είναι επιθυμητά από τους ανθρώπους πρώτα, για το κέρδος.
( Προσωπική μου άποψη είναι ότι εκτός του κέρδους, αυτός ο σχεδιασμός αυτών των τεχνολογιών, από ότι είδαμε ιδίως τους τελευταίους μήνες, είναι βάσει πολυετών σχεδίων για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της ανθρωπότητας.
Την καταστροφή του πυρήνα της οικογένειας, και τον μετα-ανθρωπισμό, καλύτερα τον απ-ανθρωπισμό.)
Μπορούμε να ονομάσουμε αυτήν την εξέλιξη εξελικτική ειρωνεία.
Πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με το Sex Robot Revolution
Υπάρχει μια επανάσταση σεξ ρομπότ στον ορίζοντα;
Σε λίγους μήνες, η πόλη των Βρυξελλών θα φιλοξενήσει το 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Αγάπη και το Σεξ με Ρομπότ, οπότε εσείς τι λέτε!
5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΞ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤ
Εικονικό συνέδριο, 7-8 Δεκεμβρίου 2020
Διοργανωτής του Συνεδρίου: Virtual Brain City Berlin
Στα πεδία της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή και αλληλεπίδρασης ανθρώπου-ρομπότ, τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε έντονη αύξηση του ενδιαφέροντος για τις πιο προσωπικές πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων με αυτούς τους τεχνητούς συνεργάτες.
Αυτή η αύξηση δεν ήταν μόνο εμφανής στο ευρύ κοινό, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση της κάλυψης στα έντυπα μέσα ενημέρωσης, τα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και τις ταινίες μεγάλου μήκους, αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Αυτό είναι το πέμπτο συνέδριο στη σειρά συνεδρίων μας και το πρώτο διαδικτυακό συνέδριο για την LSR. (Love Sex Robots)
Οι πρώτες ακαδημαϊκές εργασίες για το θέμα παρουσιάστηκαν στο 2006 E.C. Euron Roboethics Atelier, που διοργανώθηκε από τη Σχολή Ρομποτικής στη Γένοβα, ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα το πρώτο βιβλίο – «Αγάπη και σεξ με ρομπότ» – που εκδόθηκε από τον Harper Collins στη Νέα Υόρκη.
Από την αρχική αναταραχή της ακαδημαϊκής δραστηριότητας σε αυτόν τον τομέα, το θέμα έχει αυξηθεί σημαντικά με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τρεις διασκέψεις για τις προσωπικές σχέσεις ανθρώπου-ρομπότ πραγματοποιήθηκαν στις Κάτω Χώρες κατά την περίοδο 2008-2010, σε κάθε περίπτωση η διαδικασία δημοσιεύθηκε από σεβαστούς ακαδημαϊκούς εκδότες, συμπεριλαμβανομένου του Springer–Verlag.
Μετά από ένα κενό έως το 2014, τα συνέδρια μετονομάστηκαν σε «Διεθνές Συνέδριο για την Αγάπη και το Σεξ με Ρομπότ», το οποίο είχε προηγουμένως λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο της Μαδέρας το 2014. στο Λονδίνο το 2016 και το 2017 · και στις Βρυξέλλες το 2019.
Επιπλέον, το Springer-Verlag «International Journal of Social Robotics», είχε δημοσιεύσει, μέχρι το 2016, άρθρα που αναφέρουν το θέμα, και κυκλοφόρησε το 2012 ένα ανοιχτό περιοδικό με τίτλο «Lovotics», αφιερωμένο αποκλειστικά στο θέμα .
Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε επίσης έντονη αύξηση του ενδιαφέροντος μέσω της αυξημένης κάλυψης του θέματος στα έντυπα μέσα ενημέρωσης, στα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και στις ταινίες μεγάλου μήκους, καθώς και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Το Διεθνές Συνέδριο για την Αγάπη και το Σεξ με Ρομπότ παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του κλάδου να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το καινοτόμο έργο και τις ιδέες τους σε ένα ακαδημαϊκό συμπόσιο.
Στην παρουσίασή της στο ειδικό συμπόσιο για την κατανόηση της ψυχικής υγείας από μια εξελικτική προοπτική, AEPS η Δρ. Μπράντον έκανε μια ισχυρή υπόθεση που υποδηλώνει ότι τα ρομπότ σεξ είναι πραγματικά σε εξέλιξη και στο δρόμο. Ίσως σε μια δεκαετία ή δύο. Είναι ήδη εδώ.
Η Μπράντον επισήμανε πολλά πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μαζί με την έφοδο των ρομπότ. Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν νόημα όταν σκεφτόμαστε την ψυχολογία της εξελισσόμενης σχέσης μας. Μερικά από τα πιθανά προβλήματα που επεσήμανε είναι τα εξής:
Οι άνδρες, οι οποίοι εκπροσωπούνται δυσανάλογα ως καταναλωτές πορνογραφίας, πιθανότατα θα υπερεκπροσωπούνται ως καταναλωτές ρομπότ σεξ.
Μέσα σε δεσμευτικές σχέσεις, οι σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις, οι οποίες προφανώς έχουν ήδη μειωθεί σε εθνικό επίπεδο, είναι πιθανό να μειωθούν περαιτέρω.
Η οικειότητα στις σχέσεις, η οποία χαρτογραφεί έντονα τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα των σεξουαλικών αλληλεπιδράσεων εντός των ζευγαριών, είναι πιθανό να μειωθεί και στην ποιότητα.
Ο επιπολασμός του ποσοστού γάμου και γεννήσεων μπορεί να μειωθεί.
Τα κίνητρα για τους ανθρώπους να εργαστούν σε προβλήματα σχέσεων εντός του ζευγαρώματος θα μειωθούν φυσικά.
Εν ολίγοις, η έλευση της τεχνολογίας ρομπότ σεξ μπορεί να αντικατοπτρίζει, με πολλούς τρόπους, την κατάρρευση των οικείων σχέσεων στο σύγχρονο κόσμο.
Συμπέρασμα
Καθώς η βιοτεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη και οι τεχνολογίες λογισμικού προχωρούν, τα σεξ ρομπότείναι σχεδόν σίγουρα στο δρόμο. Και μπορεί να ακούγονται σαν μια εξαιρετική ιδέα για ορισμένους. Αλλά μόλις σκεφτούμε αυτήν την τεχνολογία από μια εξελικτική προοπτική, μπορούμε γρήγορα να δούμε ότι τα ρομπότ σεξ θα αντιπροσωπεύουν μια άνευ προηγουμένου μορφή υπερφυσικού ερεθίσματος – κάτι που μπορεί κάλλιστα να έχει εξαιρετικά φυσιολογικά βραχυπρόθεσμα οφέλη, μαζί με εξίσου εξαιρετικά μακροπρόθεσμο κόστος, τεράστιο και επικίνδυνο κόστος για το άτομο ατόμων, τις προσωπικές σχέσεις, την οικογένεια και την ευρύτερη κοινοτήτα.
πηγή



fytro.wordpress.com/