Πριν από λίγες μέρες, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης καταγγέλθηκε από τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Παραπληγικών Ν. Ηλείας Γιώργο Παπανικολόπουλο, ότι του επιτέθηκε φραστικά και ότι πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Στο σημείο έφτασε αστυνομική δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από τηλεφώνημα του κ. Παπανικολόπουλου.

Με επίσημη τοποθέτησή του μετά το περιστατικό, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης πήρε δημόσια θέση για τα γεγονότα:

Η τοποθέτησή του έχει ως εξής:

«Πήγα στο νοσοκομείο γιατί κλήθηκα για ασθενή. Όλες οι θέσεις του πάρκινγκ ήταν κατειλημμένες και πάρκαρα το αυτοκίνητο σε χώρο που δεν εμπόδιζε ούτε την διέλευση, ούτε την στάθμευση άλλου αυτοκινήτου.

Στο χώρο που έχει δύο θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ ήταν παρκαρισμένο ήδη ένα αυτοκίνητο και η μετώπη του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, που μου έχει παραχωρηθεί, είχε απόσταση 50 εκατοστών από αυτό το αυτοκίνητο.

Απλώς, ο αριστερός τροχός πατούσε τη γραμμή διαγράμμισης των θέσεων. Πίσω από αυτό το αυτοκίνητο πάρκαρε ο κύριος, που προέβη σε μια αναληθή αναφορά.

Ο δήμαρχος είναι και γιατρός 40 χρόνια για να βοηθάει τους ανθρώπους. Μόνο αν το… είχε “χάσει” θα έκανε φραστική “επίθεση” σε άνθρωπο με αναπηρία».

Και καταλήγει ο κ. Λυμπέρης:

«Εξέφρασα την εύλογη απορία μου «γιατί κύριε καλείς την αστυνομία ενώ δεν εμπόδιζα;». Αν θέλει να γίνει διάσημος, ότι καταγγέλλει δήμαρχο που καλύπτει θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ, δεν θα το καταφέρει με τον Γιάννη Λυμπέρη.

Ας ψάξει να βρει άλλον δήμαρχο. Εκείνο που έχω να πω εγώ είναι ότι ο κύριος αυτός, που είναι γραμματέας του σωματείου παραπληγικών δικαίως θέλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ανθρώπων που εκπροσωπεί.

Αν θέλει να είναι νομοταγής, να μην καπνίζει μπροστά στο νοσοκομείο και να μην πετάει τις γόπες μπροστά στα εξωτερικά ιατρεία, που εισέρχονται ασθενείς. Εγώ πάντως, δεν τον κατήγγειλα για αυτό.

Είμαι όμως, παρεμπιπτόντως, αποφασισμένος να συμβάλλω, όσο πιο πολύ μπορώ ως δήμαρχος – γιατί είμαι και γιατρός – στην απαγόρευση του καπνίσματος στα νοσοκομεία, στο δημαρχείο, στα σχολεία, στα αθλητικά κέντρα, καταρχήν.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και δεν θέλω να δώσω καμία συνέχεια. Όμως έπρεπε να πω ότι απολύτως τίποτα από αυτά που καταλογίζουν δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες και γιατροί και προσωπικό και πολίτες».