Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία δημιούργησα για τους πελάτες του την έξυπνη μάσκα, με την οποία τρως και πίνεις άφοβα χωρίς να λερωθείς και χωρίς να χρειαστεί να την βγάλεις.

Ήδη δυο τέτοιου τύπου μάσκες με φερμουάρ διαφορετικού χρωματισμού με τα αρχικά Α.Μ βρίσκονται στο ιδιαίτερο γραφείο της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να τις δει από κοντά και γιατί όχι να τις δοκιμάσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr.

Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο Αλέξης Βαΐου ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου “Olympisches Feuer”, στην πόλη Μπρέμερχαφεν (Bremerhaven) η μάσκα με το φερμουάρ ανοίγει και κλείνει εύκολα, ενώ παράλληλα εφαρμόζει τέλεια, καθώς υπάρχει ειδικό στήριγμα για την περιοχή της μύτης.

“Όλα τα καταστήματα εστίασης στη Γερμανία εξακολουθούν να παραμένουν εξαιτίας του κορονοϊού κλειστά. Εμείς λειτουργούμε μόνο με delivery. Έτσι βλέποντας τη νέα κατάσταση και πως αυτή διαμορφώνεται από θέμα τζίρων και γενικότερα λειτουργίας των καταστημάτων έπρεπε κάτι να σκεφτώ. Ξαφνικά μου ήρθε η ιδέα της μάσκας. Την έστειλα και στην φίλη μου Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να την δει και να μου πει την γνώμη της. Ίσως με αυτήν την μάσκα σκεφτεί και μια σειρά από μέτρα που θα βοηθήσουν τους εστιάτορες την επόμενη μέρα του κορονοϊού” αναφέρει ο Αλέξης Βαΐου.