Με νωπή ακόμα την ιστορία του ληστή των σούπερ μάρκετ, στο Ηράκλειο, ο οποίος από στέλεχος στον τουριστικό τομέα βρέθηκε άστεγος και πεινασμένος, μια ακόμα συγκλονιστική υπόθεση έρχεται να φέρει στο φως ο εντοπισμός ενός νεκρού άνδρα το πρωί της Τρίτης, στην Ανάληψη Χερσονήσου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος Βασίλης, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, ήταν άστεγος και χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα εγκαταλελειμμένα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην περιοχή, ζούσε δε χάρη στην ελεημοσύνη των περίοικων.
Οι τελευταίοι είναι που γνωστοποίησαν τον τραγική πορεία ενός ευκατάστατου και ευυπόληπτου επαγγελματία, ο οποίος ήρθε πριν από περίπου 15 χρόνια στην Κρήτη, προκειμένου να εργαστεί για την ανέγερση ενός ξενοδοχείου.
Ηλεκτροσυγκολλητής στο επάγγελμα, δούλεψε για αρκετό διάστημα καλά, ωστόσο το πρόβλημα με το αλκοόλ άρχισε να τον “κατατρώει” οικονομικά και σωματικά!

Κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχό του και αποτέλεσε αφορμή να απομακρυνθεί από την οικογένειά του. Μια οικογένεια αστικής και αρκετά γνωστή σε όλη την Ελλάδα, αφού στα πρώτα ξαδέρφια του 58χρονου, με το ίδιο επίθετο, περιλαμβάνονται ένας πρώην Υπουργός και ένας κορυφαίος επιστήμονας στο χώρο της Ιατρικής.

Ο Βασίλης τα τελευταία χρόνια είχε την μικρή βοήθεια που μπορούσαν να τους προσφέρουν οι “γείτονές” του στην Ανάληψη. Ωστόσο η βοήθεια αυτή δεν στάθηκε, ως φαίνεται αρκετή να τον βγάλει από τον “κυκεώνα” του αλκοολισμού και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.
Άφησε την τελευταία του πνοή, μόνος, μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα!