Η επιστολή της εταιρείας προς τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις

Υψηλές αποζημιώσεις θα αξιώσει η εταιρεία Belvedere από τον δήμο Χανίων σε περίπτωση που το Δ.Σ. προχωρήσει σε τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού για τον λόφο Καστέλι, μετατρέποντας τη χρήση των κτιρίων του λόφου από “γενική κατοικία” σε “κοινωφελείς λειτουργίες”.

Θυμίζουμε ότι έχει συζητηθεί και προταθεί η τροποποίηση αυτή στο προηγούμενο Δ.Σ. και επίκειται συνεδρίαση στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της αξιοποίηση των κτιρίων στον λόφο Καστέλι καθώς και ο νέος σχεδιασμός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Όμως με την παρακάτω επιστολή της η εταιρεία Belvedere ενημερώνει ότι αν αποφασιστεί και προχωρήσει η τροποποίηση αυτή ο δήμος Χανίων θα κληθεί να δώσει υψηλές αποζημιώσεις στην εταιρεία. Παράλληλα η εταιρεία αποστέλει και το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας στο Λόφο Καστέλι

Την ίδια στιγμή ο δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Λουτσέτης, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του γιατί ενώ είχε αποφασιστεί να συζητηθεί το θέμα της αξιοποίησης των κτιρίων του λόφου Καστελίου πριν την αναθεώρηση του ΓΠΣ, υπήρξε ενημέρωση ότι τελικά το θέμα θα συζητηθεί μόνο ως προ ημερήσιας διάταξης θέμα.

Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook