Η διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων

Η διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων

Συνάδελφε ,συναδέλφισσα, αυτοαπασχολούμενε, μικροεπαγγελματία .

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια:

 • Σε σένα που προσπαθείς να επιβιώσεις μέσα σε δύσκολες συνθήκες, κάτω από την ασφυκτική κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
 • Σε εσένα που κυβέρνηση και ευρωπαϊκή ένωση σε χαρακτηρίζουν διαρθρωτικό πρόβλημα και θα πρέπει να τους αδειάσεις την «εμπορική σου γωνία» για να κάνεις χώρο στις πολυεθνικές.
 • Σε εσένα που δεν αντέχεις άλλο να πληρώνεις άδικους φόρους και χαράτσια ενώ οι μεγάλοι λαμβάνουν πακτωλούς φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων.
 • Σε εσένα που η ψηφιακή μεταρρύθμιση έχει κάνει τη ζωή σου κόλαση με τα my data, τη διασύνδεση των POS, με την ψηφιακή κάρτα εργασίας .
 • Σε εσένα που ξεδιάντροπα η κυβέρνηση χαρακτηρίζουν ως φοροκλέπτη, μπαταχτσή επιβάλλοντας την τεκμαρτή φορολόγηση με το τελευταίο νομοσχέδιο. Δηλαδή να πληρώνεις φόρο βγάλεις δεν βγάλεις εισόδημα.

Μακρής ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων που είναι ενάντια στην επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ ,ο άδικος ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, οι αυξήσεις στην ασφάλεια μας, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, η παραπέρα εμπορευματοποίηση στην υγεία, ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για το πέταγμα των μικρών από το εμπορικό κέντρο γιατί εμποδίζουμε «την ανάπτυξη οικονομίας μεγάλης κλίμακας» – όπως λένε τις πολυεθνικές- κ.ά.

Οι έρευνες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την κατάσταση που επικρατεί στο σύνολο των μικρών και αυτοαπασχολουμένων- και της περιοχής μας- πάνω από το 60% έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα άρα και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, μία στις τρεις επιχειρήσεις βλέπει πολύ δύσκολη τη συνέχιση της εμπορικής της δραστηριότητας, έξι στις δέκα μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στην φορολόγηση την ίδια ώρα η ακρίβεια η αναδουλειά, οι πλειστηριασμοί, τα κόκκινα δάνεια μας έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον δείχνοντας το κλείσιμο και το λουκέτο να πλησιάζει όλο και πιο σύντομα.

Όλα αυτά είναι η «κανονικότητα τους» προσπαθώντας να σε πείσουν ότι είναι ο μονόδρομος που θα πρέπει να ακολουθήσεις.

Όλα τα παραπάνω, το απερχόμενο προεδρείο της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων τα θεωρεί ως «βέλτιστες πρακτικές» του κυβερνητικού έργου χωρίς να λέει το παραμικρό. Η διεκδίκηση, η απαίτηση για ανακούφιση των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων είναι μακριά από τις επιδιώξεις και τις πρακτικές του απερχόμενου προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Με τέτοιες όμως πρακτικές αφόπλισαν την δύναμη που μπορεί να έχει ένας σύλλογος. Παράλληλα συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εξαθλίωσή μας δίνοντας ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο χωρίς ο σύλλογος να μπει μπροστά για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολλών από εμάς.

Η κομματική καθοδήγηση του απερχόμενου προεδρείου – μειοψηφία της διοίκησης από συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο είναι πλέον φανερό ποιους εξυπηρετεί ποιους βολεύει: Ευνοεί μια μικρή μερίδα μεσαίων και μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων σε βάρος των μικρών και αυτοαπασχολουμένων. Δεν είναι τυχαίο ότι έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή να γράψουν στο σύλλογο μέλη, επιχειρήσεις με 50, 100 ,200 και 300 εργαζόμενους. Έχουν συμβάλλει στην νομιμοποίηση της επίθεσης απέναντί σου αναμασώντας κάθε συκοφαντικό ιδεολόγημα ότι εμείς οι μικροί είμαστε κακοπληρωτές, φοροφυγάδες. Ότι φταίει το παραεμπόριο και οι στρεβλώσεις στην αγορά και όχι το σύστημα ολόκληρο που έχει ως κανόνα το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό. Έκαναν τα πάντα να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων με την κατάργηση παραπέρα της Κυριακάτικης αργίας, στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας (Λευκές νύχτες), στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, στην απαράδεκτη λογική τους ότι η ανάπτυξη του μεγάλου θα βοηθήσει και τους μικρούς.

Σε αυτόν τον δρόμο υπεράσπισης των συμφερόντων των λίγων και όχι των πολλών, το απερχόμενο προεδρείο της διοίκησης του Εμπορικού συλλόγου Χανίων είχε συνοδοιπόρους: Είχαν δίπλα τους τη πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων Κρήτης (Ο.Ε.Σ.Κ.), τις ηγεσίες στην τοπική διοίκηση (Δήμος, Αντιπεριφέρεια Χανίων), στο Επιμελητήριο Χανίων. Όλοι τους μαζί, έχοντας ως ευαγγέλιο την κυρίαρχη ευρωενωσιακή πολιτική που θεωρεί εμάς τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ως διαρθρωτικό πρόβλημα της οικονομίας, πασχίζουν με ιδιαίτερο ζήλο στην προώθησή της, συμβάλλοντας έτσι τελικά στην εξαφάνιση των μικρών σε όφελος των μεγάλων και στη περιοχή μας.

Σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε, οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων όλα αυτά τα χρόνια έχουν σταθεί με συνέπεια ευθύνης στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και στην ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων μας. Χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς αυταπάτες συνεχίζουμε να διεκδικούμε να παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και τους μικρούς αγρότες για ένα καλύτερο αύριο που να ανταποκρίνεται στη σύγχρονες ανάγκες μας.

Σήμερα γίνεται πιο φανερό ότι πρέπει να αλλάξει η ρώτα που έχει πάρει ο εμπορικός σύλλογος Χανίων. Σήμερα χρειαζόμαστε εκλεγμένους αγωνιστές που θα αγωνίζονται με εμάς για εμάς και όχι αξιόπιστους συνομιλητές των μεγάλων επιχειρήσεων που ξεδιάντροπα θα συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον καθημερινό αγώνα των μικρών που δίνουμε για την επιβίωσή μας .

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εξαπάτηση, αυτή η συμπόρευση με το αφήγημα ότι όσα μέτρα παίρνονται είναι για το καλό όλων μας όπως ισχυρίζεται το απερχόμενο προεδρείο του Δ.Σ., ενώ σχεδόν το σύνολο των μέτρων αυτών έχουν ξεκάθαρη πολιτική στόχευση ενάντια στα συμφέροντα των μικρών. Πώς κέρδισαν άραγε οι μικροί έμποροι από το ταμείο ανάκαμψης το οποίο τροφοδότησε με ζεστό κρατικό χρήμα τους μεγάλους ομίλους; Δεν μπορεί ένας σύλλογος να μην ασχολείται με τα τεράστια προβλήματα στην υγεία, στην παιδεία, στην άδικη φορολόγησή μας. Δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς σε συναδέλφους μας.

Συνάδελφε συναδέλφισσα αυτοαπασχολούμενε, μικρέ έμπορα σε καλούμε με βάση την εμπειρία σου να αξιολογήσεις σωστά. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι τα συμφέροντα των μικρών δεν ταυτίζονται με αυτά των μεγάλων ομίλων. Σε καλούμε να συμμετέχεις στις διαδικασίες του συλλόγου μας και να δώσουμε μαζί την μάχη διεκδίκησης λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σε καλούμε να στηρίξεις το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων αλλάζοντας τους συσχετισμούς στη διοίκηση στον Εμπορικού συλλόγου Χανίων για ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα αντιπαλεύει τις πολιτικές που τα τελευταία χρόνια έχουνε φέρει πάνω από 200.000 λουκέτα σε συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα.

Για ένα Δ.Σ. που θα πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα μας για την διεκδίκηση λύσεων στα πραγματικά μας προβλήματα.

Για ένα Δ.Σ. που θα διεκδικεί με την συμμετοχή όλων μας τα παρακάτω

 • Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατα 3000€ για κάθε παιδί
 • Κατάργηση του πρόσφατου νόμου της τεκμαρτής φορολόγησης.
 • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για ΟΛΟΥΣ χωρις προϋποθέσεις
 • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας σε ολες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε ενέργεια και καύσιμα
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
 • ΟΧΙ στην απελευθέρωση των ωραρίων
 • Μείωση στο 50% των δημοτικών τελών
 • Να σταματήσουν εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων
 • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για υγεία και παιδεία.
 • Κανείς συνάδελφος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΣΤΙΣ 26 & 27 ΙΟΎΝΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Χ. (κτίριο ΕΒΕΧ)

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

Οι υποψήφιοι με την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων :

1ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΙδιοκτήτης cafe,
προπονητής ποδοσφαίρου,
Μέλος Δ.Σ. Πολιτιστικού
Συλλόγου Καθιανών
2ΑΝΩΜΕΡΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΤαβέρνα ΕΛΑ,
Παραδοσιακά προϊόντα (Το μέλι)
3ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣΚαφέ μπαρ
4ΒΕΝΕΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣPet Shop PET WORLD,
αντιπρόσωπος στην Ο.Ε.Σ.Κ.
5ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΈμπορος Οικοδομικών Υλικών ,
Μέλος Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου
Χανίων, της Ο.Ε.Σ.Κ. και της Ε.Σ.Ε.Ε.
6ΔΡΟΣΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΕμπόριο και επισκευή Γεωργικών μηχανημάτων
7ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΕμπόριο ενδυμάτων (Wipa Silk) , αντιπρόσωπος Ο.Ε.Σ.Κ.
8ΚΑΝΔΗΛΙΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΈμπορος Οικοδομικών Υλικών,
Αυτοκινητιστής , Μέλος Δ.Σ.
Εμπορικού Συλλόγου Χανίων,
αντιπρόσωπος σε Ο.Ε.Σ.Κ και Ε.Σ.Ε.Ε.
9ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΥπηρεσίες διαδικτύου (Istoch)
10ΛΟΥΤΣΕΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΠολιτικός Μηχανικός , Υπηρεσίες κτηματολογίου , Δημοτικός
Σύμβουλος Δήμου Χανίων
11ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣΟινοποιός, Αντιπρόσωπος
στην Ο.Ε.Σ.Κ.
12ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΗΓΗΣυγγραφέας, κεραμικά,
τουριστικά, Αντιπρόσωπος
στην Ο.Ε.Σ.Κ.
13ΜΠΙΝΙΑ ΙΩΑΝΝΑΕμπορίων εσωρούχων ,
Πρώην πρόεδρος Ε.Σ.Χ.,
αντιπρόσωπος στην Ο.Ε.Σ.Κ.
14ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣΕλεύθερος επαγγελματίας
στον Χώρο της
μικροζυθοποιίας (ΧΑΟΣ) ,
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου
Χανίων
15ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΜπάρ (Barfly) , πρόεδρος
Συλλόγου Εστίασης Ν.Χανίων, αντιπρόσωπος σε Ο.Ε.Σ.Κ
και Ε.Σ.Ε.Ε.
16ΠΑΝΙΕΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗΕμπόριο δώρων (ΖΕΒΡΑ)
17ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙδιοκτήτης Πρακτορείου ΟΠΑΠ
18ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣΕμπόριο υδραυλικών,
οικοδομικών υλικών (El Bagno), αντιπρόσωπος στην Ο.Ε.Σ.Κ.
και στην Ε.Σ.Ε.Ε.
19ΠΕΤΡΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΑρχιτέκτων Μηχανικός,
Διαφημιστικές υπηρεσίες
20ΠΕΤΡΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
Εμπόριο ανταλλακτικών
αυτοκινήτων , Μέλος του
Δ.Σ. μηχανικών Αυτοκινήτων,
Μέλος Δ.Σ. Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ.
21ΠΟΛΙΟΥΔΟΒΑΡΔΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣΕμπόριο Τζακιών,
Αντιπρόσωπος Ο.Ε.Σ.Κ.
22ΣΓΟΥΡΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΑσφαλειες, Μεσιτικές-
Λογιστικές υπηρεσίες
(Kerdos Properties),
Μέλος Δ.Σ. ΟΕΒΕΝΧ
23ΣΗΦΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΕμπόριο τουριστικών ειδών
24ΤΣΕΠΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΚαφε Εστιατόριο (Θαλασσάκι), Αντιπρόσωπος στην Ο.Ε.Σ.Κ.
25ΦΑΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΚουρέας (Gentle Scissors)
26ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΕμπόριο ποδηλάτων
(Το ποδηλατάδικο του Αντώνη) , Αντιπρόσωπος στην Ο.Ε.Σ.Κ.
27ΦΙΛΟΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΒυρσοδέψης, εμπόριο
δερμάτων, αντιπρόσωπος
στην Ο.Ε.Σ.Κ.
28ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΕμπόριο Ηλεκτρονικών Ειδών