Σφοδρά πυρά αντάλλαξαν σήμερα το πρωί στη Βουλή η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που αφορούσε την πλήρωση οργανικών θέσεων σε φορείς πρόνοιας οι οποίες είχαν θεσμοθετηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Φωτίου υποστήριξε ότι ο αριθμός του προσωπικού είχε προβλεφθεί σωστά από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου. Απαντώντας στην τοποθέτηση αυτή η Υφυπουργός κατηγόρησε τη Φωτίου για αδυναμία εκτέλεσης μαθηματικών πράξεων λέγοντας «δε ξέρω αν το έχετε το διδακτορικό ή όχι, αλλά και να μη το έχετε την πράξη αυτή μπορείτε να την κάνετε».

Επιπλέον η κ. Φωτίου αναφέρθηκε σε «τρομερές αλχημείες» της κυβέρνησης. Απαντώντας στην κατηγορία αυτή η Μιχαηλίδου είπε «δε ξέρω αν είστε μεγάλη φαν του Κοέλιο και του «Αλχημιστή» του. Πάντως, αυτή η λογική του Κοέλιο, ότι «αν θέλω κάτι πολύ το σύμπαν θα συνωμοτήσει ώστε να γίνει εμείς στην παράταξή μας δεν το πιστεύουμε. Εμείς για να γίνει κάτι, ρίχνουμε πάρα πολύ δουλειά, δεν το πιστεύουμε απλά.»

Για την ιστορία, από το 2018 εκκρεμεί η πλήρωση 341 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Μέχρι τον Ιούλιο του 2019 που ανέλαβε καθήκοντα η κυρία Μιχαηλίδου οι διαδικασίες για τη δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν είχαν προχωρήσει αφού μάλιστα είχαν παραταθεί δύο φορές από το ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την απάντησή της στη Βουλή, ένα μήνα ακριβώς μετά την ανάληψη καθηκόντων στάλθηκε επίσημα το αίτημα από το Υπουργείο στο ΑΣΕΠ για δημοσίευση της προκήρυξης , κάτι το οποίο δεν είχε μεριμνήσει να κάνει η κυρία Φωτίου ως Αναπληρώτρια Υπουργός από το 2018 που συστάθηκαν οι θέσεις.