Με έναν μέσο όρο επιβατών που φτάνει τις 11.500 ημερησίως κινείται το αεροδρόμιο Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες, που μπορεί να μην θυμίζει σε τίποτα την κίνηση των προηγούμενων ετών, όμως παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σε σχέση με άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας η κίνηση σε σχέση με πέρυσι είναι στο 54%, με περίπου 100 πτήσεις ημερησίως.

Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της φετινής, τουριστικής σεζόν έως και τις 20 Αυγούστου, και στη συνέχεια ακολουθεί μία φθίνουσα πορεία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πράγματα με τον κορωνοϊό είναι πολύ ρευστά.

“Το μούδιασμα που νιώθουμε εδώ στην Ελλάδα υπάρχει και στις άλλες χώρες, όπως και ο φόβος, και αυτό αποτυπώνεται στα ταξίδια. Την ίδια ώρα κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες όπως π.χ. στην Κύπρο πρόσφατα ότι η Ελλάδα μπήκε σε καραντίνα. Όλα αυτά σίγουρα δεν βοηθούν τον τουρισμό, είπε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, προσθέτοντας ότι οι αεροπορικές εταιρίες επιλέγουν πλέον μικρότερα αεροσκάφη για την μεταφορά των επιβατών.

Αναφορικά με τις εθνικότητες που επιλέγουν να ταξιδέψουν στο Ηράκλειο, οι Γερμανοί διατηρούν τα πρωτεία και ακολουθούν οι Βρετανοί, οι Ολλανδοί, οι Γάλλοι και αρκετοί επισκέπτες από τις Βαλτικές χώρες.

Γεμάτα δένουν τα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου

Καλή, αναφορικά με αφίξεις, είναι και η εικόνα στο Λιμάνι του Ηρακλείου, όπου οι πληρότητες στα πλοία της γραμμής είναι καλές και αρκετοί επισκέπτες επιλέγουν την Κρήτη για να περάσουν τον Δεκαπενταύγουστο.

Η κίνηση έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες με αποκορύφωμα την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ δρομολόγια θα εκτελεστούν και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Αντιθέτως μείωση παρουσιάζουν οι πληρότητες στα ταχύπλοα που αναχωρούν από το Λιμάνι του Ηρακλείου για τις Κυκλάδες