Για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει μια απλή, συνηθισμένη ανάρτηση και ένα check in στα social media, προειδοποιεί με ανάρτηση στο Twitter η Ελληνική Αστυνομία, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί με τις πληροφορίες που κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτογραφία που ανέβασε η ΕΛ.ΑΣ. στο Twitter δείχνει μια γραφική τοποθεσία σε ένα ελληνικό νησί.Το check in στην εν λόγω φωτογραφία συνοδεύεται από τα hashtag «#λείπω #διακοπές #στο #σπίτι #δεν # είναι #κανείς», λέξεις που δείχνουν σε έναν εν δυνάμει διαρρήκτη ότι το πεδίο είναι ελεύθερο για να δράσει.

Γι’ αυτό και η λεζάντα της φωτογραφίας γράφει: «Έτοιμοι για check in στις διακοπές; Σκεφτείτε ποιοι θέλετε να γνωρίζουν πού βρισκόσαστε…».

📱Έτοιμοι για check in στις διακοπές;

😉 Σκεφτείτε ποιοι θελετε να γνωρίζουν πού βρισκόσαστε…#OnlineSafety #hellenicpolice #socialmedia pic.twitter.com/RuSrDKLizC

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) July 27, 2020

Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλείς διακοπές

«Φεύγοντας από το σπίτι

Στο ταξίδι

Στη διαμονή

Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο – διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.
Στην παραλία

Στην παραλία, μην αφήνετε ποτέ ανεπιτήρητα τα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, κινητό, φωτογραφική μηχανή, κλειδιά, ενδύματα).
Στη διασκέδαση

Στην διασκέδασή σας σε Κέντρα - Bar – Καφετερίες – Εστιατόρια – υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, τα γυαλιά ηλίου, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, τη τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Να θυμάστε