Το μισό περίπου του συνολικού ποσού θα διατεθεί σε δάνεια- γέφυρα προς μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις για την ολική ή μερική στήριξή τους

Η ελβετική κυβέρνηση σχεδιάζει να αποδεσμεύσει άλλα 32 δισ. φράγκα (33 δισ. δολάρια) για την τόνωση της οικονομίας, αυξάνοντας το ύψος του συνολικού «πακέτου» σε περισσότερα από 40 δισ. φράγκα.

Μέρος αυτού του ποσού, περίπου τα 20 δισ. φράγκα θα διατεθούν σε δάνεια-γέφυρα προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για την πλήρη ή μερική υποστήριξή τους αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση που επικαλείται το Bloomberg.

Τα κυβερνητικά σχέδια για το «πακέτο» τόνωσης θα πρέπει να εγκριθούν από την Βουλή, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Η χώρα των 8,5 εκατ. κατοίκων μετρά ήδη 14 θανάτους και 2.200 κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 19 Απριλίου. Έχουν απαγορευτεί όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις με εξαίρεση τις κηδείες, έχουν κλείσει οι χώροι διασκέδασης και εστίασης και τα αθλητικά κέντρα και έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους.