Κόσμος ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κορωνοϊός

Η Ελβετία δεν εγκρίνει τα νέα εμβόλια – Δεν νομιμοποιείται η «έκτακτη ανάγκη»

Η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας, Swissmedic, δήλωσε ότι δεν έχει επαρκείς πληροφορίες, για να εγκρίνει τα τρία διαφορετικά εμβόλια που έχει παραγγείλει η κυβέρνηση

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι της λείπουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των νέων εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Η Swissmedic είπε ότι είχε λάβει πρόσθετες λεπτομέρειες από εταιρείες σχετικά με τα εμβόλια Covid-19 που θα της επέτρεπαν να εκδώσει άδειες γρήγορα μόλις ήταν διαθέσιμα επαρκή δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα.

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Η επείγουσα έγκριση για εμβόλια δεν αποτελεί νομική επιλογή στην Ελβετία», δήλωσε ο οργανισμός, αποκλείοντας τους «πρόωρους εμβολιασμούς» για τη χώρα.

«Μας λείπουν στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των κλινικών μελετών, καθώς και για τις σημαντικές υποομάδες που συμμετείχαν σ’ αυτές τις μεγάλες μελέτες», δήλωσε ο Claus Bolte, επικεφαλής του τμήματος εγκρίσεων της Swissmedic, σε συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε την Τρίτη (1/12) από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Η Swissmedic χρειάζεται στοιχεία για τις προϋπάρχουσες νόσους των ατόμων που συμμετείχαν στις μελέτες.

Σε συνέντευξή της στο AFP, η Claire-Anne Siegrist, μια από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της Ελβετίας για τα εμβόλια, δήλωσε ότι ενώ η βιασύνη είναι κατανοητή για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, μια πιο προσεκτική προσέγγιση θα ήταν λογική στο ελβετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με την Αρχή, η αποδοχή εμβολίων που έχουν παραχθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απαιτεί έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης προς τους κατασκευαστές και τις αρχές που τα εγκρίνουν.

Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να εξεταστούν λεπτομερώς οι επιπτώσεις των εμβολίων στις διαφορετικές ομάδες πληθυσμού.


πηγή

romioitispolis.gr