Κόσμος ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ελληνοτουρική σύρραξη θα είναι μια κάλυψη για την ολοκληρωτική επίθεση του Ισραήλ στη Χεζμπολά στο Λίβανο;


Δυο μεγάλα μέτωπα έχουν δρομολογηθεί ν’ ανοίξουν συντονισμένα στην Ανατολική Μεσόγειο.Ελλάδα (ή και Κύπρος)- Τουρκία και Ισραήλ- Χεζμπολά (Λίβανος.)Η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα ίσως και στην Κύπρο στρέφοντας τα φώτα της διεθνούς κοινότητας πάνω της και προσφέροντας κάλυψη στο Ισραήλ που θα επιχειρεί κατά της Χεζμπολά στο Λίβανο. Θα επαναληφθεί η τακτική που ακολουθήθηκε στο παλαιστινιακό που έτρεξε παράλληλα με Ουκρανικό (εβρα.καταγωγής Ποροσένκο).

Μ΄εκείνη την μανιώδη επιχείρηση ο Νετανιάχου κατάφερε το τελειωτικό χτύπημα στη Λωρίδα της Γάζας σκότωσε πάνω από 1000 παιδιά αλλά κανείς από τη διεθνή κοινότητα δεν του ζήτησε εξηγήσεις γιατί συνέβη εν μέσω ουκρανικού εμφυλίου όπου είχαν εμπλακεί και οι μεγάλες δυνάμεις εκατέρωθεν….

Μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Η συμφωνία του αιώνα, η μεταφορά της πρωτεύουσας στην Ιερουσαλήμ, επιταχύνθηκε η προσάρτηση μερών της Δυτικής όχθης…τι απομένει η Κοιλάδα της Μπεκάα στο Λίβανο οι δυνάμεις της Χεζμπολά που είναι εξισορροπιστικός παράγοντας στο παλαιστινιακό που ανέτρεψε τα σχέδια των διευθυντηρίων με τη συμβολή της στο συριακό και που θεωρείται από ισραηλινούς η αιχμή του δόρατος του Ιράν εναντίον τους…Όμως η Χεζμπολά δεν είναι εύκολος αντίπαλος οπότε η υπόθεση χρειάζεται αντιπερισπασμό και όσον το δυνατόν επικάλυψη. Μια άλλη σύρραξη στην περιοχή θα ήταν ό,τι καλύτερο αν συμπέσει.

Το Ισραήλ ενεργοποιώντας τα κατά τόπους λόμπι του ετοίμασε αυτή την προοπτική άνοιξε θέματα εκεί που δεν υπήρχαν και με τη συμβολή του ουσιαστικά υποδαύλισε τις ήδη πάγια οξυμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.Αρχίζοντας με τον εικονικό από ό,τι αποδεικνύεται East Med τη σύμπραξη ουσιαστικά Ελλάδας Ισραήλ συν Κύπρου αφού η Ιταλία ποτέ δεν υπέγραψε.Η Κύπρος όρισε ΑΟΖ ..Αυτές οι 2 κινήσεις άκρως σχετιζόμενες έδωσαν στην Τουρκία το απαιτούμενο άλλοθι και πρόσχημα για να παρέμβει διεκδικώντας μερίδιο από την πίτα του ενεργειακού. Φτάνουμε έτσι στο μνημόνιο GNA-Τουρκίας που συμπαρασύρει πολλά θέματα που σχετίζονται με Ελλάδα επιδεινώνει τις σχέσεις κλπ..

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Ισραήλ απλά καραδοκεί να επωφεληθεί από συγκυρίες συγχρονισμού επιχειρήσεων…όπως έκανε άλλωστε και στο συριακό που εκμεταλλεύθηκε την τούρκικη εισβολή για να εντείνει σε ημερήσια διάταξη τα χτυπήματα κατά συριακού εδάφους…Ίσως απλά η τακτική του είναι ν΄ανοίγει επάλληλα μέτωπα αλλά το γεγονός ότι η Αθήνα παρείχε άλλοθι στο Νετανιάχου στη δολοφονία Σουλειμανί την ημέρα της δολοφονίας του ήταν στην Αθήνα για να παραστήσει τον αμέτοχο κάνει το θέμα πιο περίπλοκο.

Ενδέχεται όλος ο ελληνοτουρκικός παροξυσμός αρχής γενομένης από την πολύπαθη Αγια Σοφιά ως το Κστελόριζο και την υφαλοκρηπίδα κάτω από την Κρήτη τα σκηνικά στον Έβρο αλλά και την διεκδικούμενη αποστρατικοποίηση των 16 νήσων του Αιγαίου με ότι αυτά θα επιφέρουν να μην είναι τίποτα άλλο παρά ένα προπέτασμα καπνού για την επίλυση των διαφορών Ισραήλ Χεζμπολά. Άλλωστε το ότι οι δυτικοί σύμμαχοι άφησαν να εξελιχθεί η κατάσταση με Τουρκία στο απροχώρητο είναι δηλωτικό ότι αφήνουν να συμβεί γιατί μετά τον Καντάφι, τον Σαντάμ και τον Άσαντ ήρθε η ώρα να χτυπηθεί ο Νασράλα…και προκειμένου να του πάρουν το κεφάλι αναβιώνουν οθωμανικές γιορτές στην Αγιά Σοφιά ξεθάβουν μίση αναζοπυρώνουν μέτωπα κατασκευάζουν ειδήσεις και γεγονότα για να περνάει σε δεύτερο πλάνο ο πρωταρχικός στόχος. Και αυτή η συγκυρία αυτό το πλαίσιο ευνοεί την Τουρκία τουλάχιστον ως προς την εφόρμηση..


dimpenews.com