Xωρίς έπαρση και υπερβολικούς πανηγυρισμούς δέχτηκαν το νικηφόρο αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών τα μέλη και τα στελέχη της Ν.Δ. στο Ν Λασιθίου

Με χαμηλούς τόνους , χωρίς έπαρση και υπερβολικούς πανηγυρισμούς δέχτηκαν το νικηφόρο αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών τα μέλη και τα στελέχη της Ν.Δ. στο Ν Λασιθίου.

«Ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμβολή και τη στήριξη όλους εκείνους που πίστεψαν και στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία και εμπιστεύτηκαν για άλλη μια τετραετία στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ευχαριστώ και όλους εκείνους που δε μας ψήφισαν . Η κυβέρνηση μας θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», μας είπε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν Λασιθίου της Ν.Δ. κ Γιώργος Μπαρμπούνης.

Ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου και τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε:
«Οφείλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους συντοπίτες μου στο Λασίθι για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που μου προσέφεραν και σ’ αυτές τις εθνικές εκλογές.
Θέλω να τους διαβεβαιώσω πως πάντα θα είμαι δίπλα τους ώστε όλοι μαζί να κάνουμε τον τόπο μας πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη και στην ευημερία.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες επιβεβαίωσαν την ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία. Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, οφείλουμε συντονισμένα, να απαντήσουμε πειστικά στα αίτια που οδήγησαν στην επανεμφάνιση νεοναζιστικού μορφώματος στην Βουλή».

ΑΥΞΗΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ =ΚΙΝΑΛ

Ικανοποίηση εκφράζουν για το αποτέλεσμα της Κυριακής και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς πέτυχαν την άνοδο του ποσοστού σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαίου κατά 4,5 μονάδες, ανακτώντας τη μια από τις δυο βουλευτικές έδρες που είχε κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δώσαμε όλοι μαζί οργανωμένα και συντεταγμένα έναν πολύ ωραίο αγώνα , καταφέρνοντας να ανακτήσουμε ένα μέρος της χαμένης μας δύναμης που είχε λεηλατηθεί όπως είπε και ο πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη βουλή των Ελλήνων εισέρχεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μια νέα πολιτικός , η 37χρονη Κατερίνα Σπυριδάκη που πιστεύουμε ότι θα εκπροσωπήσει επάξια τους Λασιθιώτες.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη και τα προβλήματα του, με ορίζοντα τις επόμενες βουλευτικές εκλογές γιατί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι κόμμα εξουσίας», μας είπε μεταξύ άλλων το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ κ Τάκης Πατεράκης.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Σκεπτικισμός, προβληματισμός και κατήφεια επικρατεί τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο Νομό Λασιθίου με τα στελέχη του κόμματος να μην έχουν διάθεση για πολλά λόγια.

Σε δημόσια δήλωση του, ο πολιτευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Καλαϊτζάκης, είπε: «Μια δύσκολη αλλά και όμορφη μάχη τέλειωσε. Η αποδοχή των συμπολιτών μου, η γνωριμία με αξιόλογους ανθρώπους σε όλο το Λασίθι, η καθημερινή συνεργασία με συντρόφους και φίλους όλο αυτό το διάστημα, μου αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών μας βάζει επιτακτικά το καθήκον της προάσπισης της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, μέσα και έξω από την βουλή, δίπλα στον λαό.

Μια νέα ελπιδοφόρα πορεία ξεκινάει. Με τομές, ανανέωση στα πρόσωπα και στον πολιτικό λόγο, και νέα ισχυρή εντολή στον πρόεδρο μας Αλέξη Τσίπρα να τολμήσει»

Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί αρνητική εξέλιξη.

Ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν υπήρξαν συσχετισμοί τόσο αρνητικοί για τον προοδευτικό χώρο. Και αυτό εκπέμπει ένα σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ικανοποιημένα εμφανίζονται στο Ν Λασιθίου για τα αυξημένα ποσοστά που κατέγραψαν τα στελέχη του ΚΚΕ

«Μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει το Λαό. Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, Να αποτελέσει ασπίδα και ανάχωμα για τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα, ελπίδα για ένα κόσμο φωτεινό για το αύριο. Αυτό άρχισε ο κόσμος της εργατικής τάξης να το διακρίνει και να έρχεται κοντά στο ΚΚΕ», αναφέρει ο πρώην βουλευτής και πολιτευτής του ΚΚΕ Κωστής Δερμιτζάκης και προειδοποιεί ότι το ταμείο ανάκαμψης είναι στην ουσία ένα νέο υπερμνημόνιο.

«Το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα νέο υπερμνημόνιο, ένα νέο πακέτο δανεικών που θα προστεθεί στο προηγούμενο τεράστιο χρέος της χώρας και έχει νέες δεσμεύσεις και περίπου 350 καινούργια προαπαιτούμενα που θα δυσκολέψουν πολύ περισσότερο τη ζωή μας. Ήδη οι «εαρινές συστάσεις» της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία κάνουν εμφανή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που συμφωνούν στις βασικές κατευθύνσεις. Δεν το λένε φανερά, όμως στην πραγματικότητα είναι το κοινό τους πρόγραμμα . Ο καυγάς έγινε για το ποιος θα διαχειριστεί τα χρήματα του πακέτου. Σύμφωνα με την έκθεση πρέπει πάση θυσία να υπάρχει δημοσιονομική σταθερότητα. Οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι μέχρι το 2027, αλλά ακόμα και αν υπάρξει μια μικρή αύξηση θα έχει εξανεμιστεί από την ακρίβεια , τον υψηλό ΦΠΑ και άλλα. Αποκαλυπτική είναι η έκθεση για την επέλαση στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων γενικότερα με διεύρυνση της φορολογικής βάσης για προκαταβολή φόρου στην κατάργηση του αφορολόγητου, στην επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, στην αύξηση των κερδών των τραπεζών μέσω προμηθειών και κρατήσεων με διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εφιαλτικό θα είναι το τοπίο για τα κόκκινα δάνεια και για τη λαίλαπα των πλειστηριασμών. Ένα νέο υπερμνημόνιο διαρκείας με νέα ματωμένα πλεονάσματα για σκληρή λιτότητα για το λαό και υπερκέρδη για τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι παραμένουν σε φορολογική ασυλία. Προβλέπεται ακόμα περισσότερο η εμπορευματοποίηση της υγείας που θα επιβαρύνει κι άλλο τα λαϊκά εισοδήματα, της παιδείας, του νερού, της ενέργειας, η επιτάχυνση της στρατηγικής της πράσινης μετάβασης με απολιγνιτοποίηση, ,με νέα πράσινα χαράτσια, ασύδοτη, ανελέητη εγκατάσταση ΒΑΠΕ όπου τους βολεύει. Εν κατακλείδι αποκαλύπτεται πλήρως ο ρόλος και των τριών συστημικών κομμάτων και η βαρβαρότητα και η αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση . Ένας δρόμος υπάρχει: να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη και αυτόν τον δρόμο ο λαός μας θα τον βαδίσει πιο σίγουρα, πιο αποφασιστικά», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κωστής Δερμοτζάκης.