Η κυβέρνηση της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επίθεση από τη Ρωσία, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αργά το βράδυ της Κυριακής.

“Αυτό είναι ασφαλώς ένα από τα θέματα που συζητάμε, κι υπάρχει λόγος”, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ερωτηθείς εάν και κατά πόσον η χώρα θα αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ανάλογο με αυτό του Ισραήλ, που είναι γνωστό με την ονομασία Σιδηρούς Θόλος.

Δεν διευκρίνισε ποιο σύστημα σκέπτεται να αποκτήσει το Βερολίνο.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνησή του θα αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγαλύτερης εμβέλειας από το υπάρχον –που βασίζεται σε συστοιχίες Patriot, αμερικανικής κατασκευής–, ο κ. Σολτς απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος, λέγοντας απλά “πρέπει να έχουμε κατά νου πως έχουμε έναν γείτονα που είναι διατεθειμένος να κάνει χρήση βίας για να επιβάλει τα συμφέροντά του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣινεμά | 28.03.2022 08:11Η «μεγαλύτερη» στιγμή στα Όσκαρ: Ο κωφός Τρόι Κότσουρ κερδίζει το βραβείο για το CODA και συγκινεί - Το μήνυμά τουΕλλάδα | 28.03.2022 07:57Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη: Θα είναι παρών στο δικαστήριο ο ηθοποιόςViral | 28.03.2022 07:55Ταξίδι… 2.000 χιλιομέτρων: Προσπάθησε να πάει κωπηλατώντας από την Ταϊλάνδη στην Ινδία για να βρει τη σύζυγό του!Ιστορία | 28.03.2022 07:50Ουκρανία - Πόλεμος της Κριμαίας: Ήταν όλοι τους εκεί, καινοτομίες, συγγραφείς, ποιητές, οι Iron Maiden και Έλληνες που ρίζωσαν στη Μαριούπολη