Για πρώτη φορά, μια κυβέρνηση στηρίζει ένα σχέδιο για τη δημιουργία ζωικών εμβρύων με ανθρώπινα κύτταρα για να τα φέρει στην ζωη, με αποτέλεσμα ένα είδος νεα ανθρώπινης ρατσας γνωστής ως χίμαιρα ανθρώπου-ζώου.

Μια επιτροπή του υπουργείου επιστήμης της Ιαπωνίας υπέγραψε κατόπιν αιτήματος των ερευνητών να αναπτύξουν ανθρώπινο πάγκρεας είτε σε αρουραίους είτε σε ποντίκια, ειναι το πρώτο τέτοιο πείραμα που απεκτησε έγκριση, καθώς η κυβερνητική απαγόρευση αντιστράφηκε νωρίτερα αυτό το έτος.

«Τέλος, είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε σοβαρές μελέτες στον τομέα αυτό μετά από δέκα χρόνια προετοιμασίας», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Hiromitsu Nakauchi στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.

Οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει στο παρελθον έμβρυα ανθρώπου-ζώων, όπως έμβρυα προβάτων και χοίρων με ανθρώπινα κύτταρα, αλλά οι εγκυμοσύνες αυτές τερματίζοταν μετά από μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Αυτό το πείραμα στοχεύει να φέρει τελικά έμβρυα χιμαιρας στην ζωη, με αποτέλεσμα τη γέννηση πραγματικών, ζωντανών, ανθρωπίνων ζωων που αναπνεουν.

Αλλά για την απογοήτευση μερικών από τους συναδέλφους μου (και ενδεχομένως πολλούς αναγνώστες), αυτό δεν είναι ένα βήμα προς τα catgirls, ούτε είναι ένας τρόπος να περάσετε τον εαυτό σας στο αγαπημένο σας ζώο. Οι επιστήμονες εκτελούν αυτό το είδος έρευνας με την ελπίδα ότι μια μέρα θα αποτελέσει πηγή μεταμοσχεύσιμων ανθρώπινων οργάνων από ζώα που έχουν ήδη την υποδομή για σφαγή, όπως οι χοίροι. Τα ανθρώπινα όργανα για μεταμόσχευση θα σταματησουν να ειναι σπανια με αυτη την μεθοδο!

Για αυτή την έρευνα, η ομάδα του Nakauchi θα κατασκευάσει έμβρυα τρωκτικών τα οποία δεν θα μπορούν να αναπτύξουν το δικό τους πάγκρεας και στη συνέχεια θα βάλουν σε αυτά ανθρώπινα βλαστοκύτταρα με στόχο τα έμβρυα να αναπτύξουν παγκρεας από ανθρώπινα κύτταρα. Στη συνέχεια θα μεταμοσχεύσουν τα έμβρυα σε ενήλικα τρωκτικά, αλλά ο Nakauchi είπε ότι σχεδιάζουν να προχωρήσουν προσεκτικά, πρώτα να τα αναπτύξουν σε βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα προτού προχωρήσουν σε κάποια ζωντανή γέννηση κάποια στιγμή στο μέλλον. Αν τα ανθρώπινα κύτταρα εισέλθουν στους εγκεφάλους του ζωου τοτε θα σταματήσουν το πείραμα, σύμφωνα με τον Asahi Shimbun.

Εάν έχετε ηθικές ανησυχίες με αυτό, δεν είστε ο μόνος. Το 2017, ο Carolyn Neuhaus, ιατρικός ηθικός στο κέντρο The Hastings, δήλωσε στο Gizmodo ότι οι επιστήμονες πρέπει να αποσυρθούν και να διεξαγουν αυτές τις ηθικές συζητήσεις ως κοινότητα με σκοπο να καταληξουν σε μια σωστα ηθικη αποφαση .

Μερικά από τα μεγαλύτερα ηθικά ζητήματα – όπως αυτό που συμβαίνει εάν τα ανθρώπινα κύτταρα εισέρχονται στον εγκέφαλο ενός πειραματόζωου – φαίνονται να αντιμετωπίζονται από το σχεδιασμό της ιαπωνικής μελέτης. Αλλά το υπόλοιπο της ιστορίας, όπως το αν είναι σωστό να συλλέγουμε ανθρώπινα όργανα από ένα χοίρο, δεν είναι τόσο διαφορετικό από τις συζητήσεις γύρω από την ηθική της βιομηχανικής γεωργίας ή τη χρήση ζώων στην έρευνα.

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν χειρότερο ηθικά από το πώς να αυξήσουμε τους χοίρους για το κρέας του, αλλά το χιούμορ μου είναι ότι ο τρόπος για την αύξηση των χοίρων για την ανάκτηση οργάνων θα απαιτούσε μια απομάκρυνση από τον τρόπο εκτροφής των χοίρων …,» Neuhaus είπε. Μια άλλη σημαντική φωνή που πρέπει να ακουστεί σε αυτή τη συζήτηση είναι αυτή των λαών που χρειάζονται πραγματικά όργανα.

Έτσι λοιπόν, εν συντομία, οι ανθρωπισμοί του 2019 πιθανότατα δεν θα είναι το θεμα που θα στοιχειώνει τους εφιάλτες σας. Αλλά οι ανθρωπινες αλήθειες των χιμαιρων του αύριο!Βαλτε την φαντασια σας να δουλεψει για το τι ερχεται..

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ ΜΕ ΕΝΑΝ «ΚΑΦΕ» ΤΟ ΜΗΝΑ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ !

Loading…