Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Κρήτη, και όχι μόνο, η ιστορία του μικρού Χρήστου Ξανθού από το Αρκαλοχώρι που ανέδειξε το Cretalive. Ο μαθητής της Ε’ Τάξης που έμεινε άστεγος από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και πλέον έχει εγκατασταθεί στους οικίσκους των σεισμόπληκτων με την οικογένειά του, έχασε και τη λύρα του καθώς καταστράφηκε από τα μπάζα που έπεσαν πάνω της. Η αγάπη του όμως για την κρητική παραδοσιακή μουσική, και οι συνθήκες που τον ανάγκασαν να διακόψει τα μαθήματά του, τον ώθησαν να ζητήσει μια νέα λύρα από τον Άγιο Βασίλη, ως δώρο για την Πρωτοχρονιά.

Ο μικρός Χρήστος έγραψε το γράμμα του στον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στην οικογένειά του. Η επιθυμία του 10χρονου μαθητή, συγκίνησε όμως και πολλούς ακόμη, οι οποίοι με μηνύματα στο Cretalive, εκφράζουν την πρόθεσή τους να χαρίσουν μια νέα λύρα στον Χρήστο ώστε να συνεχίσει τα μαθήματά του, με τον δάσκαλό του τον Γιώργο Γλυκοκόκαλο και να περνά τις ελεύθερες ώρες του στον καταυλισμό των σεισμόπληκτων.

Με την ιστορία του Χρήστου Ξανθού ασχολήθηκε και το mega, που φιλοξένησε δηλώσεις του 10χρονου πρωταγωνιστή της τρυφερής αυτής χριστουγεννιάτικης ιστορίας. Μάλιστα, ο ίδιος ο Χρήστος εξήγησε ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, ενώ στο ρεπορτάζ του σταθμού υπήρξε σαφής υπαινιγμός ότι ο 10χρονος μαθητής θα αποκτήσει πολύ σύντομα τη νέα λύρα που τόσο επιθυμεί.

xristos_0.jpg

Στο ρεπορτάζ του Cretalive, η μητέρα του Χρήστου επισήμανε τι ήταν αυτό που τη συγκίνησε ιδιαίτερα στο γράμμα του γιου της προς τον Άγιο Βασίλη:

Ο 10χρονος Χρήστος, η λύρα στα χαλάσματα και το γράμμα στον Άι Βασίλη…

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο