ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Η κρυφή στρατιωτική χρήση της τεχνολογίας 5G

Στη Σύνοδο Κορυφής του Λονδίνου, οι 29 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να "εγγυηθούν την ασφάλεια των επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του 5G".

Γιατί όμως αυτή η πέμπτη γενιά κινητής μετάδοσης δεδομένων είναι τόσο σημαντική για το ΝΑΤΟ; Ενώ οι προηγούμενες τεχνολογίες τελειοποιήθηκαν για τη δημιουργία ολοένα και πιο εξελιγμένων ‘smartphones’, το 5G σχεδιάστηκε όχι μόνο για να βελτιώσει την απόδοσή τους αλλά κυρίως για να συνδέσει ψηφιακά συστήματα που χρειάζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να λειτουργούν αυτόματα.


Οι πιο σημαντικές εφαρμογές 5G δεν θα προορίζονται για πολιτική χρήση, αλλά για τον στρατιωτικό τομέα.

Οι δυνατότητες που προσφέρονται από αυτή τη νέα τεχνολογία εξηγούνται από τις εφαρμογές άμυνας της τεχνολογίας δικτύων 5G, που δημοσιεύθηκε από το Συμβούλιο Επιστημών Άμυνας, μια ομοσπονδιακή επιτροπή που παρέχει επιστημονικές συμβουλές για το Πεντάγωνο.

"Η εμφάνιση της τεχνολογίας 5G, που είναι τώρα διαθέσιμη στο εμπόριο, προσφέρει στο αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας την ευκαιρία να επωφεληθεί, με ελάχιστο κόστος, από τα οφέλη αυτού του συστήματος για τις δικές του επιχειρησιακές απαιτήσεις".

Με άλλα λόγια, το εμπορικό δίκτυο 5G, που κατασκευάσθηκε και ενεργοποιήθηκε από ιδιωτικές εταιρείες, θα χρησιμοποιηθεί από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ με πολύ χαμηλότερες δαπάνες από όσο είναι απαραίτητο, εάν το δίκτυο δημιουργηθεί με αποκλειστικά στρατιωτικό στόχο.

Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι το σύστημα 5G θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη χρήση υπερηχητικών όπλων - πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φέρουν πυρηνικές κεφαλές, τα οποία κινούνται με ταχύτητα ανώτερη από Mach 5 (πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου), προκειμένου να τους καθοδηγήσουμε σε μεταβλητές τροχιές, αλλάζοντας την κατεύθυνση σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να αποφύγουμε τους πυραύλους απόκρουσης.

Είναι απαραίτητο να συλλέξουν, να επεξεργαστούν και να μεταδώσουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ίδιο πράγμα είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση της άμυνας σε περίπτωση επίθεσης με αυτό το είδος όπλου - δεδομένου ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις, η μόνη δυνατότητα είναι να βασίζονται σε αυτόματα συστήματα 5G.

Αυτή η νέα τεχνολογία θα διαδραματίσει επίσης βασικό ρόλο στο δίκτυο μάχης.

Με τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης εκατομμυρίων πομποδεκτών σε καθορισμένη περιοχή, θα επιτρέψει στο στρατιωτικό προσωπικό - τμήματα και άτομα - να μεταδίδουν μεταξύ τους, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, χάρτες, φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το 5G θα είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό για τις μυστικές υπηρεσίες και τις ειδικές δυνάμεις. Θα επιτρέψει συστήματα ελέγχου και κατασκοπίας που είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Θα βελτιώσει τις δυνατότητες των φονικών ρομποτικών μηχανών πολέμου δίνοντάς τους την ικανότητα να εντοπίζουν, να ακολουθούν και να στοχεύουν ανθρώπους με βάση την αναγνώριση προσώπου και άλλα χαρακτηριστικά.

Το δίκτυο 5G, ως όπλο δυναμικότητας υψηλής τεχνολογίας, θα γίνει επίσης ο στόχος για τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τις πολεμικές ενέργειες που διεξάγονται με όπλα νέας γενιάς.

Πληροφορίες από globalresearch

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης


Πηγή