Πολιτική

Η κυβερνητική τραγωδία


Για ποιό λόγο η κυβέρνηση ήθελε να δώσει 21 εκ. € στις επτά πλατφόρμες του voucher; Γιατί χαρίζει 21 εκ. € στους εφοπλιστές ιδιοκτήτες καναλιών; Με ποιο δικαίωμα και με ποια λογική θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, τον τουρισμό και τόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ εμείς οι Πολίτες κάναμε το παν για να μην έχουμε τα κρούσματα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας, έτσι ώστε να προτιμήσουν τις διακοπές στη χώρα μας οι ξένοι; Γιατί μεταφέρει παράνομους μετανάστες σε τουριστικές περιοχές και σε ξενοδοχεία, χωρίς τουλάχιστον μία υγειονομική εξέταση προηγουμένως; Ο εξαίρετος λοιμωξιολόγος της ασφαλώς γνωρίζει πως πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα που αργά ή γρήγορα δεν θα αποφεύγαμε την έκρηξη της – πόσο μάλλον όταν συνεχίζονται οι ροές από την Τουρκία, στην οποία η πανδημία ευρίσκεται σε έξαρση.

Επικαιρότητα

Αυτά που συμβαίνουν με την ελληνική κυβέρνηση είναι απερίγραπτα – κωμικοτραγικά, αφού δυστυχώς δεν αφορούν μόνο τη ΝΔ, οπότε θα ήταν απλά κωμικά αλλά, κυρίως, την Ελλάδα, εντείνοντας την τραγωδία που βιώνει. Παράδειγμα το γνωστό σκάνδαλο του voucher για τους επιστήμονες – το οποίο στην ουσία είχε στόχο να ενισχύσει «πελάτες» της (ΚΕΚ, 21 εκ. € σε 7 πλατφόρμες, πηγή). Πόσο μάλλον όταν την ίδια στιγμή με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) καταργεί την έρευνα στην Ελλάδα – στέλνοντας στην ανεργία τους πολύτιμους αυτούς πτυχιούχους μας (ΠΝΠ, άρθρο 52).

Σαν να μην έφτανε τώρα το voucher, με το οποίο ήθελε να εισπράξει τα 100 εκ. € από το ΕΣΠΑ, πληρώνοντας όμως ακόμη σχεδόν 100 εκ. € (το άκρον άωτο της ανοησίας), όταν έγινε γνωστό στην κοινή γνώμη το απέσυρε – τεκμηριώνοντας προφανώς ότι, πρώτα ενεργεί και μετά σκέπτεται! Το γεγονός αυτό είναι το λιγότερο εξευτελιστικό για τα στελέχη της, κυρίως για τον υφυπουργό οικονομικών που σήμερα το μεσημέρι στήριζε τη συγκεκριμένη ενέργεια – μη γνωρίζοντας βέβαια πως θα την αποσύρει λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός.
Επόμενο παράδειγμα το άρθρο 58 της ίδιας ΠΝΠ, με το οποίο χαρίζει 21 εκ. € στους ιδιοκτήτες των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών – σε εφοπλιστές που ασφαλώς δεν έχουν ανάγκη από τέτοια ποσά, ειδικά σε μία εποχή που τα τάνκερ τους θησαυρίζουν αποθηκεύοντας πετρέλαιο (πηγή). Πιθανολογούμε δε πως ούτε καν θα το ζήτησαν, αφού έχουν αρκετά χρήματα, ενώ τα κανάλια τους δεν σταμάτησαν να εκπέμπουν – οπότε κερδίζουν από τις διαφημίσεις. Επομένως μάλλον απλά το έδωσε η κυβέρνηση αναμένοντας ανταλλάγματα – δηλαδή τη στήριξη της, μεταξύ άλλων με χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις.

Δεν θα έπρεπε αλήθεια να διαθέσει αυτά τα ποσά, τα οποία δεν έχει καν αλλά δανείζεται και θα πληρώσουμε ξανά όλοι εμείς, για να καλύψει άλλες ανάγκες της χώρας; Δεν χρειαζόμαστε ΜΕΘ ή τεστ για τον ιό, όπου είμαστε στις τελευταίες χώρες; (πηγή). Δεν έφταναν τα 11 εκ. € που έδωσε λίγες ημέρες πριν στα ΜΜΕ;

Τελευταίο και χειρότερο παράδειγμα η μεταφορά παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα και η εγκατάσταση τους σε τουριστικές περιοχές σε ξενοδοχεία, χωρίς καμία υγειονομική εξέταση προηγουμένως – αναφερόμενοι στα πάνω από 150 κρούσματα κορωνοϊού στο Κρανίδι, σχετικά δίπλα στο Πόρτο Χέλι, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μόλυνσης ολόκληρης της περιοχής (ενώ δεν είναι η μοναδική).

Εν προκειμένω όλοι εμείς έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας για να αποφύγουμε την εξάπλωση της πανδημίας, αφενός μεν για να διατηρήσουμε την υγεία μας, αφετέρου για να μη διακινδυνεύσουμε τον τουρισμό – ο οποίος παράγει το 21% του ΑΕΠ μας άμεσα και έμμεσα, απασχολώντας σχεδόν 800.000 εργαζομένους. Εν τούτοις η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο και τα δύο, απλά και μόνο για να μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες που δεν ρώτησαν καν εάν τους επιτρέπουμε να μπουν στη χώρα μας – σε ένα χρεοκοπημένο κράτος που δεν μπορεί να εξασφαλίσει εργασία καν στα δικά της παιδιά, με αποτέλεσμα να την εγκαταλείπουν.

Με ποιο δικαίωμα και με ποια λογική η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, τον τουρισμό και τόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ εμείς οι Πολίτες κάναμε το παν για να μην έχουμε τα κρούσματα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας, έτσι ώστε να προτιμήσουν τις διακοπές στη χώρα μας οι ξένοι; Όταν δεχθήκαμε ακόμη και να μη γιορτάσουμε την Ανάσταση και το Πάσχα, επισκεπτόμενοι τους δικούς μας; Γιατί το κάνει, όταν τα έχουμε σχεδόν καταφέρει, δημιουργώντας ανασφάλεια τόσο στους Έλληνες, όσο και στους ξένους τουρίστες; Δεν είναι εντελώς ανόητο να παίρνει κανείς ρίσκα χωρίς κανένα λόγο; Ποιός θα πληρώσει τις ζημίες που θα υποστούμε;

Ακόμη όμως και αν την έχει υποχρεώσει η Γερμανία έναντι ανταλλαγμάτων που δεν γνωρίζουμε (η χώρα αυτή θέλει να μας μετατρέψει σε αποθήκη μεταναστών), γιατί δεν κάνει τουλάχιστον τεστ κορωνοϊού στους παράνομους μετανάστες; Ο εξαίρετος λοιμωξιολόγος της ασφαλώς γνωρίζει πως πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα που αργά ή γρήγορα δεν θα αποφεύγαμε την έκρηξη της – πόσο μάλλον όταν συνεχίζονται οι ροές από την Τουρκία, στην οποία η πανδημία ευρίσκεται σε έξαρση.

Γιατί λοιπόν δεν το έλαβε υπ’ όψιν και δεν το σταμάτησε; Γιατί η κυβέρνηση απέσυρε την απαγόρευση αιτήσεων ασύλου, μόλις ένα μήνα αφού την ψήφισε; Ρητορικά φυσικά τα ερωτήματα, αφού όλοι γνωρίζουμε τις αιτίες: ανικανότητα, δουλοπρέπεια και ανευθυνότητα


ΠΗΓΗ