Ανακοίνωση για τον Προϋπολογισμό εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πλατάνια.

Όλη η ανακοίνωση

Σήμερα ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός, που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας που σας χαρακτηρίζουν από τις πειθαρχημένες υπηρεσίες σας προς την κυβερνητική πολιτική του υπουργείου και σκιαγραφούν τον πολιτικό προφίλ του διαχειριστή και υπηρέτη αυτής της σκληρής πραγματικότητας .

Δεν δίνουμε την παραμικρή πίστωση χρόνου τόσο γιατί η κοινωνία ασφυκτιά όσο όμως γιατί διεκδικούμε όλα όσα δικαιούστε εν έτη 2019 από μια δημοτική ομάδα και μια δημοτική αρχή που διαχειρίζεται την εξουσία επί 10 ολόκληρα χρόνια ,,,

Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται πως ο προϋπολογισμός «βάζει στο επίκεντρο την καθημερινότητα του πολίτη», για να κρύψει ότι είναι ένας προϋπολογισμός συμπλήρωμα του κρατικού προϋπολογισμού, που έχει πάρει έγκριση από το κυβερνητικό παρατηρητήριο επειδή ακριβώς βρίσκεται εντός των δημοσιονομικών -δηλαδή μνημονιακών- κανόνων.

Την ίδια στιγμή που ανοίγουν μια σειρά ζητήματα όπως πχ το πράσινο , το νερό , ΑΠΕ, η καθαριότητα , τα σκουπίδια ….. υδρογονάνθρακες τομείς που μπαίνουν στο επίκεντρο λόγο του ενδιαφέρον τους από επιχειρηματικούς κολοσσούς για το κέρδος .

Την ίδια στιγμή που ανοίγει η συζήτηση για την αντικατάσταση της κρατικής χρηματοδοτήσης με τον ΕΝΦΙΑ .

Την ίδια στιγμή που για το κάθε τι θα στηθεί η ζυγαριά κόστος όφελος , επιχειρηματικό κέδρος … αντί για τις σύγχρονες ανάγκες μιας ολόκληρης περιοχής ..

Την ίδια στιγμή θέτουμε το ερώτημα

Με τι σχέδιο ?? ότι έρθει όπως έρθει αρκεί να προβληθεί σωστά ,…από τον ταλαντούχο κ. Μαλανδράκη στα MEDIA

Πόσο πιο χαμηλά ο πήχυς ???? για να περάσετε από πάνω ..

Υποβαθμίζετε επιμελώς, ότι τα 2,5 εκ εσόδων του προϋπολογισμού τα πληρώνει ο ο δημότης του Δήμου Πλατανιά από τα δημοτικά τέλη και τις διάφορες άλλες εισφορές. Ότι δηλαδή εκτός από την γενική φοροαφαίμαξη από το κεντρικό κράτος, έρχεται και ο δήμος να αρπάξει ότι του έχει απομείνει.

Και αφού εκπληρώνετε πιστά και ευσυνείδητα τα δάνεια και τις εκκρεμότητες που κληρονομήσαμε ύψους ………..οφειλές 2.5 και δάνεια 2.2…το 2011

Ίσως σήμερα κάποιοι δεν επιθημούν να γίνει ουσιαστική συζήτηση ………όμως θεσμικά και συντεταγμένα θα αναδείξουμε που οδηγούνται τα πράγματα …

Άλωστε σε κάθε συμβούλιο θα έχουμε αλλεπάλληλες τροποποιήσεις ……που δείχνει πόσο οραματισμό διαθέτετε …

Ωστόσο σε τι προτεραιότητα βάζετε τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες είναι ενδεικτικό από τα εξής:

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφιζουμε τον προϋπολογισμό – βαρίδι για τους δημότες του Δήμου Πλατανιά και θα συνεχίσουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο την προσπάθεια αποκάλυψης της πολιτικής που υλοποιείται εδώ και 10 χρόνια από την δημοτική αρχή.

.

Κατέθετη προς τους εργαζόμενους αγρότες εβε και νεολαία της περιοχής, προτάσεις αγωνιστικής αντεπίθεσης, για να φέρουν στο προσκήνιο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να απαιτήσουν την κάλυψή τους, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Και που για να έχουν κατακτήσεις με μόνιμο και όχι προσωρινό χαρακτήρα, προϋπόθεση είναι να πάρουν τις τύχες στα χέρια μας .

Μαζί με τους φορείς τις περιοχής τους αγροτικούς συλλόγους ,τους πολιτιστικούς και συνολικά την νεα γενιά , θα συνεχίσουμε, να φέρνουμε στο επίκεντρο όλα οσα μας ταλανίζουν και μας απασχολούν μικρά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής και φυσικά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο να διεκδικούμε ανάσες ανακούφισης γιατί μόνο εάν πιεστήτε από την οργάνωση και κινητικότητα του κόσμου τις περιοχής μπορεί να οδηγηθούν τα πράγματα υπό την λαϊκή πιέση σε απόσπαση κατακτήσεων .

Εμείς οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουμε επιλέξει μετερίζι. Για μας, οι ανάγκες και ο αγώνας για την ικανοποίησή τους, αποτελούν προτεραιότητα. Δίνουμε το χέρι σε καθέναν, που θέλει να συμμετέχει στον αγώνα για να μπουν εμπόδια σ’ αυτήν την πολιτική. σε καθέναν που αγωνιά για το πώς θα μπουν σε θετική κατεύθυνση τα οξυμένα προβλήματα των δημοτών μας. Σε καθέναν που έχει επιλέξει να υπηρετήσει και να συγκρουστεί για τον λαό και τις ανάγκες τους.

Γι αυτό και συνεχίζουμε μια συντεταγμένη διεύρηνση του χώρου μας με πλατιά συμπόρευση υγιεινών δυνάμεων τις κοινωνίας μας για να μπει μπροστά ένας Δήμος Πλατανιά στο μπόι των ονείρων μας και των ανθρώπων μας.