Η Μπαρτσελόνα συμφωνεί για αποδέσμευση του Φελίπε Κουτίνιο

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα φαίνεται να μην έχει βρει το ρόλο του στην ισπανική ομάδα, γι’ αυτό και από το 2019 έχει δοθεί ως δάνειο στη Μπάγερν Μονάχου. Οι «μπλαουγκράνας» απέκτησαν τον Κουτίνιο το 2018 με συμβόλαιο ύψους 145 εκ. ευρώ, που ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία της ομάδας. Οι προσδοκίες πολλές, καθώς τα προηγούμενα χρόνια στην Premier League είχε σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις.

Από το 2008 έως το 2013 ο Κουτίνιο ανήκε στην Ίντερ, όμως είχε δοθεί δανεικός 2 χρόνια στη Βάσκο Ντα Γκάμα και ένα χρόνο στην Εσπανιόλ. Το 2013 έκανε το μεγάλο βήμα, υπογράφοντας με τη Λίβερπουλ στην οποία και έμεινε 5 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να σημειώσει 54 γκολ και να δώσει 45 ασίστ σε 201 αγώνες, ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Premier League στα σουτ έξω από την περιοχή. Μόλις 25 χρονών τότε και η Μπαρτσελόνα έδωσε γι’ αυτόν ένα από τα μεγαλύτερα ποσά μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Όμως τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά και στη La Liga, καθώς οι επιδόσεις του δεν ήταν ίδιες με εκείνες της Premier League. Με σαφέστερα χαμηλότερα στατιστικά σε γκολ και ασίστ, η Μπαρτσελόνα τον έδωσε δανεικό στη Μπάγερν για τη φετινή σεζόν.

Ίσως η Λίβερπουλ να του ταίριαζε καλύτερα τελικά, δεδομένης και της εξαιρετικής σχέσης που είχε με τον Γιούργκεν Κλοππ. Ο διάσημος προπονητής των «κόκκινων» μιλάει ακόμα με τα καλύτερα λόγια για τον Κουτίνιο, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής για την παλιά του ομάδα. Φέτος η Λίβερπουλ τα πάει εξαιρετικά, βαδίζοντας αήττητη σε 26 αγώνες Premier League και με διαφορά 25 πόντων από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι. Η Λίβερπουλ κέρδισε πέρυσι το Champions League και φέτος είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Αγγλία. Κι ενώ οι σχέσεις Κουτίνιο-Λίβερπουλ είναι εξαιρετικές, ο Κλοππ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την επιστροφή του Βραζιλιάνου στην ομάδα καθώς η Λίβερπουλ δε μπορεί να το αντέξει οικονομικά.

Έτσι λοιπόν, η παραμονή Κουτίνιο στη Μπάγερν φαίνεται ότι θα λήξει στο τέλος της σεζόν, αφού η βαυαρική ομάδα δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την οψιόν αγοράς του από τη Μπαρτσελόνα. Είναι φανερό ότι οι υπεύθυνοι της Μπάγερν δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του Βραζιλιάνου και δεν σκοπεύουν να προβούν σε περαιτέρω κινήσεις.

Με Μπάγερν και Λίβερπουλ να είναι εκτός διεκδίκησης, ο Κουτίνιο θα επιστρέψει μετά το τέλος της σεζόν στη Μπαρτσελόνα και τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά για το μεγάλο ποδοσφαιριστή. Βέβαια έως τότε μπορεί να ενδιαφερθεί κάποιος άλλος σύλλογος της Ευρώπης ή να αποφασίσει να ξαναδοκιμάσει την τύχη του στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα.