Πολιτική ΑΡΘΡΑ

Η ΝΑΡΚΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ


corruption%2B%25287%2529.jpgΤης Λέττας Καλαμαρά 

Ως "πρόβατο σε σφαγή" η Ελλάδα οδηγείται προς την νέα αποικιοποίησή της στον 21ο αιώνα. Μετά την εθνική χρεοκοπία του 2009 και το ξεπούλημα κάθε εθνικού περιουσιακού μας στοιχείου περήφανα μπαίνουμε και στην τελευταία φάση εκμαυλισμού και διάλυσης της κοινωνίας μας. Επιλεγμένοι πολιτικοί μαριονέτες, προϊόντα του διεθνούς μηχανισμού αποσύνθεσης της Ελλάδας υποκρίνονται καθημερινά και φωτογραφίζονται ξεδιάντροπα ξεπουλώντας την Ελλάδα. Ολόγυρά μας ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί εγκληματούν, προστατεύονται στη διάπραξη απεχθών ενεργειών εις βάρος της ζωής και της περιουσίας του ελληνικού λαού και προσπαθούν άθλια να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τη χώρα που παραμένει στον πάτο των ευρωπαϊκών αξιολογήσεων, με την προσδοκία βελτίωσης από τη σημερινή Κυβέρνηση.

kokainh_mpananes_8-5-2014.jpgΟι καθημερινές ποσότητες υπέρογκων φορτίων ναρκωτικών από και προς την Ελλάδα αποκαλύπτουν τη σημερινή κατάσταση της χώρας όπου το διεθνές οργανωμένο έγκλημα καθορίζει τα πάντα και επιτίθεται σε όποιον αντιστέκεται. Τα νούμερα είναι σοκαριστικά και ομολογούν τη δύναμη του παρακράτους που μέσα από την προβεβελημένη νομενκλατούρα του διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας και διαπαιδαγωγούν τις νεότερες γενιές Ελλήνων. Τόνοι ναρκωτικών αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ δείχνουν ποιος κυβερνάει την Ελλάδα και όχι μόνο.
%25CE%2595%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B11.pngΤο κόλπο των offshore και των ΙΚΕ πλυντηρίων είναι διεθνώς γνωστό και η σημερινή Κυβέρνηση ετοιμάζεται να το υιοθετήσει πλήρως στο νέο "Αναπτυξιακό" Νόμο με ένα Άρθρο 73 ντροπή που θα αποκρύπτει από τη δημόσια εμφάνιση στο ΓΕΜΗ τη λύση, διαγραφή, αναβίωση και τροποίηση των καταστατικών και τον εταιρικό μετασχηματισμό ΙΚΕ μερικών χιλιάδων ευρώ. Έτσι για παράδειγμα μία ΙΚΕ στα Βριλήσσια με μετοχικό κεφάλαιο 3.000 ευρώ που μέχρι σήμερα αδυνατεί να εμφανίσει νόμιμα κεφάλαια θα μπορεί μετά την ψήφιση του  Νομοσχεδίου Γεωργιάδη να συγχωνεύεται από μια offshore των Νησιών Marshall, των Νησιών Cayman και των Νησιών Channel της Μάγχης χωρίς να το γνωρίζει κανείς δημόσια, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα μέσω του ΓΕΜΗ, και να διεξάγει τις επιχειρήσεις της με "μπροστινό" κάποιον προβεβλημένο πατριώτη επιχειρηματία. Αυτή είναι η πεμπτουσία της ανάπτυξης κ. Μητσοτάκη, άραγε; Αυτή την Ελλάδα ζήτησε ο ελληνικός λαός την 7η Ιουλίου ή ο κ.Μητσοτάκης απλά αδιαφορεί ποιοι τον έφεραν στην εξουσία και ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το ποιοι θα τον κρατήσουν στην εξουσία. Κατά την ταπεινή άποψη του thedayaftergr πλανάται οικτρά, όπως και ο προκάτοχός του που πίστευε ότι θα κυβερνάει για δεκαετίες όπως του είχαν υποσχεθεί αν νομίζει ότι θα τον κρατήσει στην εξουσία η Κυρία "Ο" των Παρισίων που δεν κατάφερε ούτε την Παναγία των Παρισίων να κρατήσει ζωντανή. 
afypnish.jpgΟ κίνδυνος είναι τεράστιος για την Ελλάδα, την οικονομία και την ίδια την πολιτική της χώρας καθώς νέα σχήματα ΙΚΕ αναμένονται να αποκτήσουν τεράστια ισχύ και επιρροή με την είσοδο ξένων funds, ξένων αμέσων επενδύσεων κεφαλαίων αμφιβόλου όμως προέλευσης. Σύντομα θα μπορούν να αποκτήσουν μέσα ενημέρωσης, αθλητικές ομάδες, έργα τέχνης και θα διεξάγουν ανθρωπιστικές δωρεές καλύπτοντας επικοινωνιακά το απροσδιόριστης ταυτότητας χρήμα τους. Δυστυχώς, ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Γεωργιάδης, διερευνόμενος για την υπόθεση Novartis ακόμα περιέργως, δείχνει να αγνοεί τους κινδύνους και καταθέτει το Νομοσχέδιό του με αυτές τις προβλέψεις μυστικότητας και αδιαφάνειας, χωρίς να είναι κατανοητή η αιτία που το κάνει αυτό. Η άνοδος της Ελλάδας στη διεθνή λίστα επιχειρηματικότητας είναι σημαντική αλλά είναι ανούσια αν όχι και καταστροφική χωρίς την άνοδο της χώρας στη λίστα διαφάνειας. Τι θα ωφελήσει ο πλούτος αν είναι να γίνουμε Καζακστάν με τον ίδιο Πρόεδρο για δεκαετίες. Αυτό είναι το εθνικό συμφέρον;
download%2B%25287%2529.jpgΓια το Νομοσχέδιο Γεωργιάδη κατενθουσιασμένος μέχρι σήμερα παρουσιάστηκε μόνο ο μέχρι τώρα Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ κ.Ρος, χωρίς να μας λέει το λόγο και ο υπερ-δραστήριος τελευταίως παρά τον πρόσφατο ατυχή τραυματισμό του Πρέσβης των ΗΠΑ κ.Πάιατ που όλο φεύγει και όλο εδώ είναι, παρευρισκόμενος σε συναντήσεις-κλειδιά με Υπουργούς όσο κανείς άλλος Πρέσβης. Μπορεί οι από το παρελθόν επιχειρηματικές προτάσεις του κ.Πάιατ να μην έχουν τελεσφορήσει μέχρι σήμερα, αλλά δεν αποκλείεται το Νομοσχέδιο Γεωργιάδη να ανοίξει τους κρουνούς του παγκόσμιου χρήματος και να εισρεύσει άφθονο στην όμορφη Ελλάδα και στα διάφανα μπλε νερά του Αιγαίου. Εξάλλου ιδιωτικές πλέον ελεγκτικές εταιρείες με το Νόμο Γεωργιάδη θα αναλάβουν την ταχεία διεκπεραίωση των δύσκολων υποθέσεων. Ευχόμαστε όμως να μη γίνει όπως στην υπόθεση της Danske Bank ή άλλων ντόπιων υποθέσεων εξυγίανσης χρεοκοπημένων εταιρειών με τη βούλα ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας και σχετικής δικαστικής απόφασης που παρά την παρέλευση του νομίμου χρονικού διαστήματος ουδέν νεώτερον υπάρχει δημοσίως, τόσο από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις όσο όμως και από τους πιστωτές, το κράτος, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις αλλά και τους πολίτες.
marebamit.jpgΑν το φαινόμενο αυτό της πλυμμηρίδας χρήματος μέσω του αδημοσίευτου του εταιρικού μετασχηματισμού ΙΚΕ της χώρας σε εξωτικά νησιά αλλάξει τον ρου της ιστορίας της Ελλάδας στον 21ο αιώνα, φέρνοντας ανάπτυξη για όλους όπως υποσχέθηκε ο κ.Μητσοτάκης  πρόσφατα στη 84η ΔΕΘ, δεν το ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι ο ελληνικός λαός διψά για εύκολο χρήμα, όπως είχε μάθει από το 1981 μέχρι το 2009, από όπου και να προέρχεται και το ελληνικό καταστημένο με τις γνωστές προσωπικότητες που μας οδήγησαν στην εθνική χρεοκοπία πασχίζει να παραμένει στο προσκήνιο, παίζοντας το καθημερινό έργο του δυσώδους πατριωτισμού όσο καλύτερα μπορεί για να τον ικανοποιήσει. 
images%2B%25284%2529.jpgΣε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι offshore εταιρείες συνωστίζονται για να εξαγοράσουν ελληνικές ΙΚΕ 3.000 ευρώ με αδιερεύνητους μέχρι σήμερα τζίρους εκατομμυρίων ευρώ για να προχωρήσουν έργα στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, όπως η μετατροπή της σε ένα απέραντο πλυντήριο χρήματος, ρόλο που τόσο πετυχημένα μετά το 1990 ανέλαβαν κράτη όπως η Γερμανία, η Ρωσία, το Λουξεμβούργο και η Κύπρος, ελεύθερη και κατεχόμενη με τη γνωστή κατάληξη. Για την ιστορία, στα τραγικά γεγονότα της οικογένειας Ιωαννίδη του 1974 ανάγεται από ειδικούς και η απαρχή των δεινών της Ελλάδας όταν ξεκίνησε ο πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός εκφυλισμός της και η κατεχόμενη Κύπρο αναδείχθηκε σε πυλώνα του παγκόσμιου ξεπλύματος του χρήματος των ναρκωτικών. Μία ανύπαρκτη περιοχή στον παγκόσμιο χάρτη του ΟΗΕ όπου άνθησαν τράπεζες και φορτο-εκφορτώσεις εμπορευμάτων.
Σε μία κοινωνία που ξεπούλησε τη σύγχρονη Μακεδονία πανηγυρίζοντας και στην οποία ο σημερινός Πρωθυπουργός ακόμα δεν βλέπει κάτι μεμπτό πολιτικά, ούτε στο βρώμικο 2015 που οφείλει να εξεταστεί, όλα είναι πιθανά. Ακόμα και να ψηφιστεί  το άρθρο ντροπή 73 του Νομοσχέδιου Γεωργιάδη που, κατά τη γνώμη του thedayaftergr, ανοίγει τις πύλες της κολάσεως που τόσο πολλοί ρασοφόροι και μη λατρεύουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και εργάστηκαν πρόθυμα και σκληρά για να σπρώξουν το έθνος μας. 
thumbnail.jpgΑυτή την Ελλάδα μας σχεδίασαν να έχουμε στον 21ο αιώνα οι παγκόσμιοι κλειδοκράτορες, αυτή θέλουμε να έχουμε, αυτή αξίζουμε να ζήσουμε και αυτή θα λάβουμε. Τουλάχιστον δεν γίναμε ακόμα μία διαμελισμένη Ουκρανία, όπως αυτή που άφησε πίσω του φεύγοντας ο κ.Πάιατ, εργαζόμενος για τα συμφέροντα των ΗΠΑ...

Καλή επιτυχία, λοιπόν, στη νέα παράσταση με την ίδια σκηνοθέτη, τους νέους πρωταγωνιστές και τους πάντα ναρκωμένους θεατές με το ίδιο τέλος, τη "σφαγή" της Ελλάδας. Αναφίβολα από το 1821, στο 1922, τώρα το 2023 η νέα έκδοση του θεατρικού έργου της Ελλάδας φαντάζει λιγότερο απάνθρωπη. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός εξελίσσεται και σφάζει καλύτερα "τα ζώα των Κρατών"...


Thedayaftergr