Σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Νέοι Δρόμοι” του Δήμου Μαλεβιζίου αναφέρει:

“Η προεκλογική στήριξη του Σπύρου Καλλέργη στον Μενέλαο Μποκέα, εξαργυρώθηκε με τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου. Μια θέση που ο νέος Δήμαρχος Μαλεβιζίου απλόχερα πρόσφερε στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Έστω και καθυστερημένα οι δημότες του Μαλεβιζίου αντιλαμβάνονται τα όσα συνέβησαν προεκλογικά. Αυτό που δίσταζαν και οι δύο να μας πουν πριν τις εκλογές αποκαλύπτεται σήμερα με εκκωφαντικό τρόπο!

Με αδιαφάνεια και χωρίς καμία προγραμματική σύγκλιση, ενεργώντας πίσω από κλειστές πόρτες και εφαρμόζοντας πρακτικές άλλων εποχών γεμάτες από ίντριγκες και συναλλαγές, ο νέος Δήμαρχος μας γυρνάει στο χθες με έναν και μόνο στόχο: Την αριθμητική κυριαρχία του στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου.

Οι εξαγγελίες περί «συνεννόησης», «συνεργειών», «κοινών προσπαθειών» και μιας «νέας αντίληψης στην αυτοδιοίκησης» όπως δήλωσε ο κος Δήμαρχος κατά την ορκωμοσία του, αποδείχτηκαν μάλλον λεκτικά πυροτεχνήματα και ξεχάστηκαν μόλις την πρώτη εβδομάδα διοίκησης του δήμου.

Τα παραπάνω γεγονότα μας λυπούν και ειδικότερα το ότι ο νέος Δήμαρχος δεν εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα και την ευκαιρία που είχε να επιδιώξει την ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών, ουσιαστικών, γόνιμων και με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες του Μαλεβιζίου. Αυτό θα γινόταν μέσα από ένα πραγματικό, ειλικρινή και προπαντός φανερό διάλογο με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, όπου θα συζητούσαμε όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν τους δημότες του Μαλεβιζίου. Η επιλογή του όμως να αγνοήσει επιδεικτικά τόσο την παράταξή μας όσο και την έτερη παράταξη της αντιπολίτευσης και να ολοκληρώσει εν κρυπτώ την προεκλογική του συνεργασία με τον κ. Καλλέργη – ποιος ξέρει με τι άλλα πολιτικά ανταλλάγματα – δεν γίνεται να μας αφήσει άπραγους.

Είμαστε υποχρεωμένοι, υπηρετώντας τη βούληση των πολιτών και τον θεσμικό μας ρόλο ως Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Μαλεβιζίου, να καυτηριάζουμε και να αναδεικνύουμε αυτές τις πρακτικές. Σε τέτοιου είδους τακτικισμούς, ο κ. Μποκέας θα μας βρίσκει απέναντι!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Με αφορμή την σημερινή ειδική συνεδρίαση για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου και των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, Θα μου επιτρέψετε για να ευχηθώ σε όλους και όλες τους συναδέλφους και συναδέλφισσες μέλη του Δημοτικού συμβουλίου μια καλή και δημιουργική θητεία, με υγεία πάνω από όλα.

Οι πολίτες του Μαλεβιζίου μέσα από την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών επέλεξαν τους εκπροσώπους τους για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από σήμερα και στο εξής έπειτα από την επιλογή τους αυτή, νομίζω ότι απαιτούν από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, σε όποια πλευρά του ΔΣ και αν καθόμαστε, και να εργαστούμε όλοι μαζί από κοινού για να προσφέρουμε στον τόπο μας και στους ανθρώπους του.

Ιδιαίτερες ευχές θα ήθελα να απευθύνω στον νέο Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα και στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που μετέχουν στο εκτελεστικό σχήμα διοίκησης του Δήμου, καλή δύναμη στο έργο σας και σας δηλώνουμε ότι η παράταξη μας αλλά και εγώ προσωπικά, θα σταθούμε δίπλα σας σε οτιδήποτε θεωρήσετε ότι θα μπορούσαμε να σας φανούμε χρήσιμοι.

Γιατί η όποια επιτυχία της εκάστοτε δημοτικής αρχής, είναι και επιτυχία όλων μας.

Η παράταξη μου τώρα, και όλα τα μέλη της ανεξαιρέτως, από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια διάθεση προσφοράς τόσο εντός όσο και εκτός του Δημοτικού συμβουλίου. Θα εργαζόμαστε και θα συνεισφέρουμε στα δημοτικά πράγματα με θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, γιατί συνειδητή μας επιλογή και σκοπός μας είναι να ασκήσουμε εποικοδομητική για τον τόπο και τους ανθρώπους του, αντιπολίτευση. Θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα συνεχίζει την αναπτυξιακή προοπτική του Μαλεβιζίου.

Θα προσπαθήσουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να είμαστε υποστηρικτικοί στο έργο και στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής όταν αυτές κατά την κρίση μας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ αντίθετα θα είμαστε επικριτικοί όταν διαπιστώνουμε ότι οι πολιτικές αποφάσεις και επιλογές της δημοτικής αρχής δε θα εξυπηρετούν το κοινό συμφέρων του τόπου και των δημοτών μας, πάντα όμως με τρόπο θεσμικό και πολιτικά κόσμιο, γιατί οι πολιτικές διαφορές μπορεί να υπάρχουν αλλά το κοινό μας ενδιαφέρον είναι η αγάπη για τον τόπο μας.

Ας ελπίσουμε το νέο Δημοτικό συμβούλιο, να φάνει αντάξιο στις τις προσδοκίες των δημοτών.

Και πάλι ευχές για μια γόνιμη και παραγωγική θητεία”.