Η Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση «TUTTOFOOD 2025» 

Η Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση «TUTTOFOOD 2025» 

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για πρώτη φοράστη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών«TUTTOFOOD 2025», που πραγματοποιήθηκεστο εκθεσιακό κέντροFieraMilanoστην Ιταλία.

Η παρουσία της Περιφέρειας εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και στήριξης της επιχειρηματικότητας τουαγροδιατροφικούτομέα.

Η TUTTOFOOD 2025 συγκέντρωσεολόκληρη την παραγωγική αλυσίδα τροφίμων και ποτών, τόσο από την Ιταλία όσο και από το εξωτερικό,με 4.700 επιχειρήσεις να εκθέτουν σε 10 θεματικές αίθουσες καταλαμβάνονταςπερισσότερα από 150.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. Παράλληλα,περισσότεροι από 3.000 κορυφαίοι διεθνείς αγοραστές και 90.000 επισκέπτες,επαγγελματίες του κλάδου και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο παραβρέθηκαν στην φετινή διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας προσέλκυσε το ενδιαφέρον επισκεπτών, αγοραστών και συνεργατώναπό την διεθνή αγορά. Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η επίσκεψη τηςBettyLardaΠροϊσταμένηςτου Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Μιλάνο καθώς καιτηςΕυφροσύνηςΜητά, Γενικής Σύμβουλου Ο.Ε.Υ. Β΄, οι οποίεςεξέφρασαντη στήριξήτουςστις προσπάθειες προώθησης των κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Στο περίπτερο της η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε επιχειρήσεις του νησιού, που παρουσίασαν προϊόντα υψηλής ποιότητας και καινοτομίας, δίνοντας τους τηνευκαιρία να πραγματοποιήσουν σημαντικές επαφές με επαγγελματίες του χώρου, να ενισχύσουν το εξαγωγικό τους προφίλ και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες από τη διεθνή αγορά.

ΟΑντιπεριφερειάρχηςΑγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης δήλωσε:«Η Περιφέρεια Κρήτηςσυνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την ανάδειξη των εξαιρετικών προϊόντων της περιοχής σε διεθνές επίπεδο. Τα προϊόντα μας είναι ποιοτικάεμείς τους δίνουμε ταυτότητα για να ταξιδεύουν σε νέες αγορές. Είναι μία οργανωμένη και συνεχή προσπάθεια και είναι πάντα προς όφελος των παραγωγών να κερδίζουν την προστιθέμενη αξία από τηναναγνωρισιμότητατων προϊόντων μας».

Το περίπτερο της Περιφέρειας υποστήριξε η ΜαρίαΓιαμπαζολιά, Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Οργάνωσης και Διοικητικής Υποστήριξης της Δ/νσηςΑγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης και η ΚατερίναΞυδάκηυπάλληλος του Τμήματος Συντονισμού και Υλοποίησης Δράσεων Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της ίδιας Δ/νσης, οι οποίες ενημέρωσαν τους επισκέπτες τόσο για τις δράσεις της Περιφέρειας στοναγροδιατροφικότομέα όσο και για τα οφέλη της Κρητικής Διατροφής.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο έργο «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026».