Από τις 8:30 το πρωί ο νέος Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής βρέθηκαν στις θέσεις τους στο Δημαρχείο επί της οδού Κυδωνίας.

Η πρώτη ημέρα είχε βασικά ενημερωτικό χαρακτήρα για την «προσαρμογή» στα νέα τους καθήκοντα, καθώς η πλειοψηφία της νέας δημοτικής αρχής (πλην δύο) αναλαμβάνει για πρώτη φορά τέτοια καθήκοντα.

Ενημέρωση στα γραφεία Δημάρχου και Αντιδημαρχών και επισκέψεις στις δημοτικές υπηρεσίες περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί και η επίσημη απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη για τους Αντιδημάρχους και τις αρμοδιότητες οι οποίες θα τους παραχωρηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους:

Τάσο Αλόγλου (Οικονομικών)
Αντώνη Βαρδάκης (Παιδείας)
Γιάννη Γιαννακάκη (Πολιτισμού)
Ελένη Ζερβουδάκη (Κοινωνικής Πολιτικής)
Στέλιο Μιχαηλάκη (Αθλητισμού)
Γιάννη Νικηφοράκη (Ανάπτυξης, Λαϊκές Αγορές και Αδέσποτα Ζώα)
Γιώργο Ξανθουδάκη (Τεχνικών Έργων)
Μιχάλης Τσουπάκη (Καθαριότητας και Περιβάλλοντος)
Νίκο Χαζιράκη (Πολεοδομίας)

Από αυτούς, οι Αντώνης Βαρδάκης και Γιώργος Ξανθουδάκης ήταν Αντιδήμαρχοι και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο συνεργασίας (και όχι σύμπραξης) με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα , όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο “Δήμος Ενεργών Πολιτών”.

Να σημειωθεί πως ώς είθισται τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν αλλαγές αφενός στην διακόσμηση του γραφείου του Δημάρχου και ίσως και σε λειτουργικό επίπεδο σε άλλα γραφεία.

Φυσικά στην είσοδο των γραφείων υπήρχε και το απαραίτητο κέρασμα

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου και των μελών επιτροπών.