Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, βρέθηκε στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ως υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, πραγματοποίησε ο δρ Κωνσταντίνος Κόμπος. Όπως αναφέρει και το υπουργείο Εξωτερικών, η πρώτη συνάντηση με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια, ήταν εγκάρδια και στο τραπέζι μπήκαν όλα τα θέματα της διαρκούς συνεργασίας Αθήνας και Λευκωσίας.

«Η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου συμβάλλουν στην παγίωση της ειρήνης, της ασφάλειας & της σταθερότητας στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο μήνυμά του στο Twitter.

Εγκάρδια πρώτη συνάντηση μεταξύ ΥΠΕΞ @NikosDendias & νέου ΥΠΕΞ Κυπριακής Δημοκρατίας @ckombos στην 1η επίσκεψή του στην Ελλάδα

Η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ ??&?? συμβάλλουν στην παγίωση της ειρήνης, της ασφάλειας & της σταθερότητας στην περιοχή https://t.co/cuwTxYeJHW

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) March 9, 2023

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο υπουργοί συνομίλησαν για το Κυπριακό αλλά και για τις συνολικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη στάση της Τουρκίας. Στο «τραπέζι» έπεσε και το θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα ενεργειακά ζητήματα αλλά και μια σειρά από θέματα περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.