Κόσμος VIDEO ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΙ

«Η Σειρά των Δικαιωμάτων» («Order of Rights», official movie trailer)


(Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=Cjo0rQPD2hg)


Από: Order of Rights, movie.

Στο επίκεντρο της pro-life ταινίας «Η Σειρά των Δικαιωμάτων» βρίσκεται η συζήτηση για την ιερότητα της ζωής. Κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου 2020, από την Stone Road Productions, στις πλατφόρμες της Amazon, Google και VUDU, και  διαπραγματεύεται το ζήτημα εάν το παιδί στη μήτρα είναι άτομο ή όχι.    

Η «Τάξη των Δικαιωμάτων» έχει ως κεντρική προσωπικότητα την Emma Stein, (την υποδύεται η Emma Elle Roberts), μια ανύπαντρη έγκυο κοπέλα που η μητέρα της τη συμβουλεύει να κάνει έκτρωση, παρά την αντίρρηση του νεαρού χριστιανού πατέρα του παιδιού, του Ethan Carpenter (Ben Davies). Ακόμα και όταν ο Ethan προσπαθεί να τη βοηθήσει, εκείνη αποφασίζει να προχωρήσει και να τερματίσει την εγκυμοσύνη της.

Ο Ethan και η οικογένειά του καταθέτουν αγωγή για το αγέννητο παιδί και υπέρ του δικαιώματός του στη ζωή του. Η υπόθεση τελικά ανάγεται σε μια εξέχουσα εθνική δικαστική υπόθεση. Το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει εάν το παιδί στη μήτρα της Emma είναι άτομο ή όχι, και εάν είναι άτομο, εάν είναι προικισμένο με τα αναμφισβήτητα  δικαιώματα του ατόμου που κατονομάζονται στη «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας».

Ο τίτλος: «Η Τάξη των Δικαιωμάτων», αναφέρεται στη σειρά με την οποία οι κατηγορίες των δικαιωμάτων επακριβώς αναφέρονται στη «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας»: «Ζωή, Ελευθερία και Απόκτηση της ευτυχίας». «Αυτά τα ιδανικά συχνά κατονομάζονται και ως οι στόχοι της Αμερικανικής κοινωνίας, πάνω στους οποίους βασίζεται το Σύνταγμα», δηλώνει ο σκηνοθέτης  της ταινίας Jim Ball.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκτρώσεων, το «Δικαίωμα της Ευτυχίας» κάποιας μητέρας επισκιάζει το «Δικαίωμα στη Ζωή» του μωρού. Η προσέγγιση της ταινίας προσφέρει στους θεατές την επιχειρηματολογία και των δύο απόψεων που αφορούν το αγέννητο παιδί, όπως προβάλλονται μέσα σε μια αίθουσα δικαστηρίου.

«Ελπίζουμε μέσω αυτής της ταινίας να ενώσουμε τις φωνές εκατομμυρίων  ανθρώπων, που θα μπορέσουν να εκφραστούν με ειλικρίνεια, και ειδικότερα να δώσουμε το λόγο σε εκείνους που δεν μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους, δηλ. στα αγέννητα παιδιά», δήλωσε ο παραγωγός της ταινίας Steve Ball. «Ελπίζουμε επίσης ότι αυτή η ταινία θα αγγίξει εκείνους που έχουν την εμπειρία της άμβλωσης, ώστε να καταλάβουν ότι μπορούν να λάβουν συγχώρεση από το Θεό και να αρχίσουν να εργάζονται προς αυτή τη κατεύθυνση».

 

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=Cjo0rQPD2hg


Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!»