Η «Συμμορία Επιθετικής Αλληλεγγύης» ανέλαβε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια βουλευτή της ΝΔ και αστυνομικού
Την ευθύνη για τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, αλλά και του αστυνομικού Μεϊντάνη, ανέλαβε η Συμμορία Επιθετικής Αλληλεγγύης, εκδίδοντας ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για τα περιστατικά, όπου εξηγεί και το μήνυμα που θέλουν να στείλουν τα μέλη της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 18.05.2025 13:42 Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του πρώην προέδρου του ΕΔΟΑΣΑΑΜ, Χρήστου Παπαδημητρίου
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την διπλή επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς χαμηλής ισχύος τα ξημερώματα 14/05/25 στις εισόδους των πολυκατοικιών που διαμένουν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος και το ένστολο σκουπίδι της ΕΛ.ΑΣ Γιάννης Μεϊντάνης.
Οι κινήσεις μας δεν ήταν καθόλου τυχαίες καθώς αποτελούν μια πρώτη ένδειξη επιθετικής αλληλέγγυης στους συλληφθέντες/ίσσες για τα γεγονότα στην εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Νομική. Η επίθεση μας είχε αποφασιστεί να γίνει κάποιες εβδομάδες αργότερα. Παρόλα αυτα κρίναμε αναγκαίο να την επισπεύσουμε λόγω των γεγονότων, επαναπροσδιορίζοντας το κλίμα φόβου με το οποίο θέλουν να μας εμποτίσουν ο Χρυσοχοΐδης σε άγαστη συνεργασία με τα ΜΜΕ και να επιστρέψουμε τον φόβο στα μάτια εκείνων που πρέπει να ανθίζει. Γιατί για κάθε μπόυκα που θα κάνετε στα σπίτια συντρόφων και συντροφισσών θα κάνουμε και απο μια επίσκεψη στα δικά σας.
Μια πολύ αχνή στρώση φωτός ενώνει το πολιτικό με το προσωπικό, μοιάζει με το φώς που βγάζει η λυκαυγή τις πρώτες πρωινές, εκεί όπου δεν ξέρεις πότε τελειώνει η νύχτα και πότε αρχίζει η μέρα, εκεί όπου τα όρια της μίας μπερδεύονται μέσα στα όρια της άλλης. Το δικό μας λυκαυγές είναι η στιγμή των εκρήξεων, εκεί όπου δώσαμε στη νύχτα τα πρώτα της χρώματα με την ελπίδα να ξημέρωσει κάτι καινούργιο, εκεί ενώσαμε τους δύο αυτούς πόλους (πολιτικό/προσωπικό) μέσω της δράσης. Μα για εμάς το προσωπικό δεν σταματάει στο άτομο μα ξεκινάει απο αυτό, δεν οριοθετείται στις στενές λογικές του μα προεκτείνεται απο αυτό. Δεν είμαστε απλά άτομα είμαστε ό,τι πρεσβεύουμε, το παρελθόν μας οδήγησε στο παρόν και το παρόν μας στο μέλλον. Είμαστε οι αποφάσεις μας λοιπόν, αυτοί οι κύριοι αποφάσισαν συνειδητά να είναι με την μερία των εξουσιαστών και εμέις συνειδητά απέναντι. Μα τι γίνεται όταν οι κοινωνικοί ρόλοι σας καταστέλλουν τα άτομα μας και την συλλογική μας εξέλιξη; Τότε έρχεται η αντίσταση, τότε ξεκινάει ο πόλεμος. Ένα λεπτό νήμα μας ενώνει με τους αγώνες του χθές και συνεχίζουμε για να υπάρχουν οι αγώνες του αύριο, να έχουν κάπου να σταθούν προκειμένου να εξελιχθούν.
Ξεκινάμε λοιπόν, ο ένας βουλευτής ο άλλος μπάτσος, ο ένας εκπροσωπεί/ασκεί την εκτελεστική εξουσία και ο άλλος επιβάλλει μέσω της καταστολής την εξουσία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Μαζί συνθέτουν δύο απο τους τέσσερις πυλώνες του κρατικού μηχανισμού (οι άλλοι δύο νομοθετικό, προπαγανδιστικό) οι λόγοι για να χτυπιούνται αυτοί οι στόχοι διαχρονικά και αέναα για εμάς είναι αυτονόητοι. Στο σήμερα όμως οι λόγοι μας συγκεκριμενοποιούνται και αναλύονται ειδικότερα. Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός αφορά την απονομή δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών όπου το εσωτερικό μας αίσθημα περί δικαιόυ σας έκρινε ένοχους και αυτή είναι μια πρώτη γεύση της "ποινής" σας. Ακούγεται απο εδώ και απο εκεί ότι εσύ ανέθεσες τον σταθμάρχη στη θέση του, ακούγεται ότι εσύ συνεννονοήθηκες με τον αδερφό σου Αγάπιο Χαρακόπουλο τότε διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρισας όπου ανέλαβε προσωπικά την προστασία της σκηνής του συμβάντος όπου επέτρεψε την αλλοίωση του τόπου εγκλήματος και προήχθη σε ταξίαρχο σαν επιβράβευσή για τις υπερεσίες του στην συγκάλυψη της κυβέρνησης σου. Υποθάλπτεις πολιτικά τους εγκληματίες και συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι αμετανόητος την γράμμη του κόμματος σου. Σαν πολλά δεν μαζεύονται ρε /συ Μάξιμε; Λένε πως όπου ύπαρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και στο δικό σου υπήρξαν και τα δύο σίγουρα. Ακούσαμε να λες ότι δεν μπορούσες να αναπνεύσεις, ότι ξύπνησες απο τους καπνούς, τις φλόγες και οτι φοβήθηκες μην πάθεις κανένα κακό. Τι να πούνε ρε σκουπίδι οι 57 άνθρωποι όπου βρισκόντουσαν στις πρώτες αμαξοστοιχίες των τρένων; Τι να πούνε αυτοί και αυτές που θα ζούν με τον εφιάλτη αυτής της νύχτας να τους στοιχειώνει για πάντα; Με την μυρωδιά της καμμένης σάρκας με την εικόνα των κομμένων μελών να έχουν χαραχθεί για πάντα στη μνήμη τους; Τι να πούνε οι γονείς που προσπαθούν να ηρεμήσουν αλλα εσύ και η βρωμοπαρέα σου δεν τους αφήνεται; Τι να πούμε και όλα εμείς που ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν σε αυτό το τρένο εκείνο το βράδυ; Θα μπορούσαμε γιατί αναγνωρίζουμε την οικονομική μας τάξη μέσα σε αυτή την κοινωνία.
Μας κουνάτε το δάχτυλο και διατυμπανίζετε ότι αυτά δεν χωράνε στη ''Δημοκρατία'', οτι είστε πιο ισχυροί, ότι θα πιαστούνε όλα αυτά τα παραβατικά και τρομοκρατικά στοιχεία. Στην δημοκρατία την δικιά σας και των φίλων σας δεν χωράει τίποτα άλλο διότι έχετε φροντίσει γι' αυτό, καθώς δεν θα υπήρχατε εαν δεν επιβάλλατε το κοινωνικό σας σύστημα και το γνωρίζετε. Γι' αυτό έχετε θωρακίσει αυτό το πολύπλοκο και φαινομενικά αδιαπέραστο σύστημα σας με τις άμυνες διαπλοκής. Φάνηκαν άλλωστε οι μηχανισμοί αυτοι απο τις πρώτες ώρες που ξεκινήσατε να υφαίνετε το σχέδιο συγκάλυψης. Να μιλήσούμε για την μονταζιέρα του διαλόγου μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού που φτιάχτηκε απο το πρώτο θέμα και προωθήθηκε σε όλα τα μέσα μαζικής προπαγάνδισης; Για τις παραβιασμένες πόρτες και τα άφαντα οπτικά υλικά καμερών; Για τα καύσιμα; Για τα πορίσματα δεξιών της think tank; Για ανολοκλήρωτες συμβάσεις ενώ με θράσος αμφισβητούσατε ζητήμα ασφάλειας μέσω του Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή; Για μπαζώματα; Για εισαγγελείς που στέλναν τους γονείς σε παπάδες; Αυτά και πολλά άλλα για το συνάφι σου στην προσπάθεια σας να την βγάλετε καθαρή.
Η δολοφονία αυτή είναι ένα κρατικό έγκλημα σε μια τεράστια λίστα απο εγκλήματα είτε στο χώρο της μισθωτής σκλαβιάς όπως είναι οι θάνατοι εργαζομένων στα λιμάνια που δουλεύουν για εφοπλιστές που κόβουν εκατομμύρια, ή μέσα στα νοσοκομεία που οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας πασχίζουν με τα ελάχιστα μέσα να σώσουν ζωές που χάνονται καθώς το ΕΣΥ υποστελεχώνεται ολοένα και περισσότερο ή εγκλήματα όπως η Πύλος με τις αντιμεταναστευτικές θανατοπολιτικές αλλα και οι δολοφονίες απο τα σκουπίδια της ΕΛ.ΑΣ σε μετανάστες στα κολαστήρια ή έξω στους δρόμους. Όλα αυτά είναι δολοφονίες που γυρνάνε γύρω απο τον βωμό του κέρδους και την επιβίωση των ισχυρών.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να τσακίσουμε τα καθάρματα που μας καταδυναστεύουν με την πολιτική τους ηγεμονία, αυτόυς που μας φανερώνουν καθημερινά το πιο βίαιο προσωπείο της θεσμοθετημένης εξουσίας. Ανθρώπους θρασύς, κάπηλους και κάλπιδες όπως ο κλαψιάρης Μάξιμος που πετάγοντας ξεροκόμματα ανθρωπισμού μιλάει για ''υπεράσπιση" αδύναμων πολιτών και για τραμπούκους που δηλητηριάζουν την κοινωνία σε μια προσπάθεια θυματοποίησης. Η ελεεινή σου αυτολύπηση μόνο αηδία μας προκαλεί, όταν έστρωνες τον δρόμο για τη συγκάληψη της δολοφονίας των 57 στα Τέμπη με τον αδερφό σου δεν είδαμε να ιδρώνει το αυτάκι σου. Μιλάς για τρομοκράτες και εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί σου γιατί για εμάς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης μας το να σας επιστρέψουμε όσο περισσότερο τον πόνο και την βία την οποία εσείς έχετε προκαλέσει και να σας τρομοκρατήσουμε μέχρι τελικής πτώσης. Γιατί η μόνη αληθινή δικαίωση είναι αυτή που έρχεται απο τα χέρια των ανταρτών πόλης.
Η επιλογή της διπλής επίθεσης δηλώνει πως η στοχοθεσία μας δεν περιορίζεται μόνο στην επικαιρότητα και στην αναζήτηση προσωρινών υπεύθυνων αλλά αποτελεί κομμάτι του διαχρονικού μοτίβου αντεπίθεσης απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και την εξουσία. Γινόμαστε η άμεση επίθεση, το οπλισμένο χέρι που δεν περιμένει πότε θα το δαγκώσουν για να οπλίσει αλλα χτυπάει πρώτο αν το κρίνει απαραίτητο. Γινόμαστε ταυτόχρονα και η πρόληψη και η θεραπεία μιας αρρωστημένης πραγματικότητας χτυπώντας τον εκάστοτε βουλευτή και τον εκάστοτε ένστολο προστάτη του εκεί όπου νιώθουν την μεγαλύτερη ασφάλεια. Στα σπίτια τους.Ήρθε η ώρα το αντιεξουσιαστικό κίνημα να επανέλθει ως απειλή στην δημόσια σφαίρα με επιθέσεις μικρής ή μεγάλης ισχύος απέναντι στον κόσμο της εξουσίας. Να σταθούμε στο ύψος της πολιτικής μας ταυτότητας. Στα κατασταλτικά μπαράζ απαντάμε με εμπρηστικά και στην κρατική πίεση με περισσότερη απο πλευράς μας.
Χτίζουμε στο εδώ και στο τώρα έναν άλλο κόσμο σε ρήξη με τον υπάρχοντα. Ο οργανωμένος αυταρχισμός θα μας βρίσκει πάντα απέναντί του στην προστασία της ιδιοκτησίας και στο μονοπώλειο της βίας. Το κράτος είναι το καλύτερο μέσο για να διατηρηθούν η ατομική ιδοκτησία, το σύστημα της αδικίας και της ανισότητας. Η αρμονία της οργανικής εξέλιξης είναι αυτή που δημιουργεί την ποικιλία του χρώματος και της μορφής. Αυτά θαυμάζουμε στο λουλούδι. Η οργανωμένη δράση ανθρώπων που συνδέονται με το πνεύμα της αλληλέγγύης ώστε κάποια στιγμή να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο και κάποτε να σταματήσει να υπάρχει.
Υ.Γ: Αφιερώνουμε αυτή την δράση σαν φόρο τιμής στα άτομα που πρόσφατα μέσα απο την δράση τους χάσανε την ζωή τους, επιλέγοντας να βαδίσουν στα μονοπάτια του αντάρτικου πόλης.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΞΥΜΗΤΗΡΗΣ ΠΑΡΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΒΑΪΔΟΥ ΣΝΙΖΑΝΝΑ ΠΑΡΟΥΣΑ
Και ταυτόχρονα σε όλους/ες που σήκωσαν το βαρύ φορτίο της ιστορίας.
ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.
ΣΙΝΙΑΛΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΡΑ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
Συμμορία επιθετικής αλληλεγγύης»
Διαβάστε ακόμηΔιπλωματικός πυρετός για την Ουκρανία: Το κρίσιμο τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν, ο φόβος του Ζελένσκι και η στάση αναμονής της Ευρώπης

Δήμαρχος Μαντουδίου στο OPEN: «Ρωγμές ακόμα και σε καινούρια σπίτια» - Τι λένε οι σεισμολόγοι για το φαινόμενο

Γενοκτονία των Ποντίων: 106 χρόνια από την σφαγή 353.000 Ελλήνων του Πόντου

Η ώρα του Καραμανλή για τα Τέμπη, τα παιχνίδια του Μαξίμου με την ψηφοφορία της προανακριτικής και το παρασκήνιο της μάζωξης της Λούκας Κατσέλη
