Κόσμος ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ…ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η κεντρική περιοχή του Fatih στην Κωνσταντινούπολη, είναι μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της Πόλης με πολύ πλούσιο ελληνορθόδοξο παρελθόν.

Αυτό το παρελθόν φαίνεται πως «κυνηγάει» και σήμερα τους Τούρκους κατοίκους της περιοχής αυτής, όπως έδειξε και το επεισόδιο της συγκλονιστικής, όπως χαρακτηρίστηκε, ελληνορθόδοξης αγιογραφίας.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA, στην τοποθεσία Balat και στην οδό Mürselpaşa Cadde, ενώ έσκαβαν παράνομα σε κάποιοι οικόπεδο κάποιοι «ερευνητές» αναδύθηκε από το έδαφος αυτή η περίτεχνη αγιογραφία.


Οι έκπληκτοι Τούρκοι αφού την περισυνέλεξαν και την καθάρισαν θέλησαν να την βγάλουν στο εξωτερικό.

Το σχέδιο όμως αυτό κατ’ άγνωστο τρόπο έγινε αντιληπτό από την τονική Διοίκηση της Στρατοχωροφυλακής και την ώρα που γίνονταν ένα σημαντικό ραντεβού για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν ξεπουλώντας την αγιογραφία. με έφοδο συνελήφθησαν οι Hakan Ç. και Bayram T. όλοι επ’ αυτοφώρω.

Το περιστατικό θεωρήθηκε σαν εκπληκτικό. καθώς όπως φάνηκε η αγιογραφία αποφάσισε να παραμείνει εκεί που ήταν θαμμένη επί αιώνες για να αναδυθεί σήμερα στην επιφάνεια.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.gr