Κόσμος ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία ανακάλεσε όλες τις θερινές άδειες των στρατιωτών της


Η Τουρκία ανακάλεσε όλες τις θερινές άδειες των στρατιωτών της και όλοι είναι σε πλήρη ετοιμότητα στις βάσεις τους και μονάδες τους . Ακριβως πανομοιότυπη κίνηση έκανε και η Αθήνα. Οι Τούρκοι στρατιώτες πρέπει να είναι έτοιμοι σε περίπτωση πολέμου εναντίον της Ελλάδας ή για επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στη Λιβύη με πιθανότερη την πρώτη εκδοχή αφού το λιβυκό έκλεισε για την ώρα σε de facto διχοτόμηση.Θα υπάρχει βέβαια μια θερμή γραμμή αντιπαράθεσης αλλά ως εκεί…

Άλλωστε ο τούρκικος τύπος δείχνει Ελλάδα….Με πιο ενδεικτικά τα δημοσιεύματα της yenisafak που αναφέρει πως πυραυλικά συστήματα Bora κι Atmaca έχουν αναπτυχθεί στις δυτικές ακτές της Τουρκίας έτοιμα να πλήξουν στόχους στην ελληνική επικράτεια αν χρειαστεί…..

Tαυτόχρονα ”η Τουρκία προχώρησε σε μια νέα δέσμευση περιοχής νότια του Καστελόριζου για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων. Προς τούτου η Άγκυρα προχώρησε σε νέα δέσμευση περιοχής προκειμένου να προχωρήσει σε δοκιμή πυραύλων όπως ανακοινώθηκε. Η περιοχή σύμφωνα με την τουρκική Navtex δεσμεύεται από τις 06:00 το πρωί της 18ης Αυγούστου μέχρι τις 15:00. Το διάστημα αυτό όπως αναφέρεται στην Navtex οι Τούρκοι προτίθενται να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές ρίψεις πυραύλων. Η περιοχή που δεσμεύθηκε είναι σε κοντινό σημείο από την περιοχή που η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει παράνομες έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας” αναφέρει η kathimerini.com.cy .


dimpenews.com