Ο στρατός του Μεξικού καλωσόρισε την Τετάρτη σε ειδική τελετή το πιο αξιαγάπητο νέο μέλος του, κουτάβι που θα εκπαιδευτεί για να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δώρο της Τουρκίας μετά τον θάνατο στο καθήκον λυκόσκυλου από το Μεξικό που συμμετείχε στις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, που σάρωσαν το νότιο τμήμα της τουρκικής επικράτειας και το βόρειο της συριακής.

Mexico’s army welcomed a new search puppy, gifted from Turkey, following the death of a Mexican rescue dog which had been helping to find survivors of February’s massive earthquake near the Syrian border https://t.co/3PjBpGpCKS pic.twitter.com/ZDmn4SWSXH

— Reuters (@Reuters) May 4, 2023

Ο γερμανικός ποιμενικός, ηλικίας τριών μηνών, θα ενταχθεί στην διάσημη διεθνώς μονάδα ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών του στρατού του Μεξικού που αναπτύσσεται για τον εντοπισμό επιζώντων σε μια χώρα επιρρεπή σε σεισμούς και φυσικές καταστροφές. Το κουτάβι, με μαύρο και καφέ τρίχωμα, όρθια αυτιά και υπερμεγέθεις πατούσες, βαφτίστηκε «Αρκαντάς» («φίλος», στα τουρκικά) έπειτα από ψηφοφορία που έγινε ψηφιακά .Τον Αρκαντάς θα αναλάβει ο εκπαιδευτής που φρόντιζε τον Προτέο, τον σκύλο που έχασε τη ζωή του ενώ συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία, διευκρίνισε ο μεξικανικός στρατός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 04.05.2023 06:45 Πώς κατάφεραν τα drones να «αγγίξουν» το Κρεμλίνο, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας; Η επίθεση που προκαλεί εκνευρισμό στη ρωσική ηγεσία

Το Μεξικό έστειλε σωστικά συνεργεία στην Τουρκία μετά τον σεισμό 7,8 βαθμών του Φεβρουαρίου, που προκάλεσε τεράστια καταστροφή στην τουρκική και τη συριακή επικράτεια, με τουλάχιστον 54.000 νεκρούς στις δυο χώρες. Ο Προτέο, επίσης γερμανικός ποιμενικός, κηδεύτηκε νωρίτερα φέτος με στρατιωτικές τιμές στο Μεξικό.

Η υποδοχή του Αρκαντάς, στον οποίο είχαν φορέσει χακί κολάρο με μικροσκοπική μεξικανική σημαία, έγινε σε επίσημη τελετή σε στρατιωτική βάση στη μεξικανική πρωτεύουσα την Τετάρτη. Το κουτάβι γάβγισε καθώς ακουγόταν ο εθνικός ύμνος, ενώ η νέα του αγέλη, στρατιώτες και σκύλοι, στεκόταν προσοχή.

Εξ ονόματος του Αρκαντάς, το μεξικανικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε μέσω Twitter «ευχαριστώ στους μεξικανούς φίλους μου που με υποδέχθηκαν με μεγάλη στοργή, υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να γίνω σπουδαίος σκύλος έρευνας και διάσωσης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ