Η Τουρκία επιμένει να διαστρεβλώνει την αλήθεια και στο Κυπριακό

Σε πλήρη διαστροφή της αλήθειας, όπως συνήθως συμβαίνει εκ μέρους της, προχώρησε η Τουρκία, με αφορμή αυτή τη φορά την ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια στις 14 Αυγούστου με αφορμή την θλιβερή επέτειο της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο που οδήγησε στην κατοχή ενός τμήματος του νησιού.

48 χρόνια από τη β’ φάση της εισβολής του «Αττίλα». Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη. (1/3) pic.twitter.com/Gd6eQ1FD0W

— Nikos Dendias (@NikosDendias) August 14, 2022

Η Τουρκία δια αναρτήσεων στο Twitter του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας όχι μόνο υποστηρίζει ότι η «επέμβαση», όπως χαρακτηρίζει την εισβολή, ήταν «νόμιμη» αλλά φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι ήταν αυτή η «παρέμβαση» που οδήγησε στην «ειρήνη και τη σταθερότητα» στην Κύπρο.

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ ακυρώνοντας κάθε έννοια λογικής υποστηρίζει, επίσης, στο μπαράζ των αναρτήσεών του ότι η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο ήταν αυτή που «έσωσε τις ζωές και των Ελληνοκυπρίων»!

Η Τουρκία στις αναρτήσεις της αναφέρει, ακόμα, ότι η «επέμβασή» της ήταν βασισμένη στις Συνθήκες του Λονδίνου και της Ζυρίχης «και άρα ήταν νόμιμη» προσθέτοντας ότι «χάρη στην παρέμβασή μας ήρθε το τέλος της χούντας στην Ελλάδα».

? Our intervention was based on London & Zurich Agreements, thus legal & legitimate;
? Thanks to ??, peace & stability were established in Cyprus, saving lives of Greek Cypriots as well;
? Our intervention brought the end of the ?? Military Junta;

— Turkish MFA (@MFATurkiye) August 15, 2022

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ δεν μένει, δε, μόνο στην παραποίηση της ιστορίας αλλά διαστρεβλώνει τα γεγονότα και των τελευταίων ετών κατηγορώντας τους Έλληνας και τους Ελληνοκύπριους ότι «δεν έδειξαν την απαραίτητη θέληση για μια μόνιμη λύση. Οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν το 2004 και έφυγαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Κρα Μοντανά το 2017. Τα δικαιώματα, η κυριαρχική ισοτιμία και το ίσο καθεστώς των Τουροκυπρίων θα πρέπει να επαναβεβαιωθεί σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το νησί».