Ένα από τα λεγόμενα «νόμιμα ναρκωτικά», που πωλούνται πάμφθηνα σε ελκυστικές συσκευασίες ως… αρωματικά χώρου αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία, διακινούσε στην Αμαλιάδα μια 48χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ήλιδας!

Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι της γυναίκας, κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες με μικροποσότητα κοκαΐνης, άλλη μια με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 15,5 γραμμάριων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ενώ βρέθηκαν και 260 γραμμάρια φυτικά αποσπάσματα της συνθετικής ουσίας «Boom», που υποκαθιστά την κάνναβη αλλά ανήκει στην κατηγορία της… αρωματοθεραπείας και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια από τις «νόμιμες» ουσίες που διατίθενται σε μίνι μάρκετ σε όλες τις πόλεις, καπνίζονται όπως το χασίς, όμως έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να επιφέρει στον χρήστη άνοια και διαταραχές της συμπεριφοράς, ενώ προκαλεί ακόμη οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και αναπνευστική ανακοπή! Η 48χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

*** Στα χέρια αστυνομικών της Τουριστικής Αστυνομίας έπεσε μια 40χρονη Ελληνίδα, η οποία διακινούσε το βράδυ του Σαββάτου στο Ναύπλιο το εξ ίσου επικίνδυνο ναρκωτικό Shisha, δηλαδή την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη που είναι αναμεμειγμένη με λάδι κινητήρα ή και οξέα μπαταρίας! Μαζί με αυτό, κατασχέθηκαν και δυόμισι ναρκωτικά χάπια και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

*** Στη Δράμα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 36χρονος Έλληνας, όταν διαπιστώθηκε πως είχε στην κατοχή του δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 9,8 γραμμαρίων και τρία ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δράμας του άσκησε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.