ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ 5G....


Τις τελευταίες ημέρες θα είδατε ίσως μια σειρά από φώτα να διασχίζουν γρήγορα τον ουρανό....

Είναι οι δορυφόροι Starlink από την SpaceX του Elon Musk που έχουν προβληματίσει τους αστρονόμους καθώς απειλούν τον νυχτερινό ουρανό όπως τον ξέραμε, αλλά Κυρίως απειλούν την Υγεία μας γιατί οι περισσότεροι θα εξυπηρετούν δορυφορικό ίντερνετ 5G!!!

Οι δορυφόροι Starlink αποτελούν έναν «αστερισμό» τεχνητών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, δηλαδή μία μεγάλη ομάδα δορυφόρων που συνεργατικά επιτελούν κάποιο έργο ως σύστημα (όπως π.χ. το GPS, 5G,....).

Ο σκοπός του συγκεκριμένου αστερισμού είναι η παροχή δορυφορικού internet ,5G.....σε όλη την επιφάνεια της Γης. Κατασκευάζονται από την εταιρεία SpaceX, πρωτοπόρο στις ιδιωτικές διαστημικές αποστολές η οποία ιδρύθηκε και διοικείται από τον γνωστό επιχειρηματία Elon Musk.

Στην παρούσα φάση, βρισκόμαστε στο στάδιο εκτόξευσης και ανόδου προς την τελική τους τροχιά, στα 550km. Αυτό συνεπάγεται ότι είναι ιδιαίτερα φωτεινοί και πυκνοί καθώς βρίσκονται χαμηλότερα και δεν έχουν ακόμα τον οριστικό τους προσανατολισμό ο οποίος επηρεάζει την ανάκλαση του φωτός. Καθώς οι δορυφόροι εκτοξεύονται σε ομάδες των 60, μέχρι να λάβουν τις οριστικές τους θέσεις μοιάζουν σαν ένα «τρένο» από φώτα με αρκετούς δορυφόρους να είναι ορατοί στη σειρά. Το συγκεκριμένο ασυνήθιστο θέαμα έχει παρατηρηθεί τυχαία από εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Ο αστερισμός των Starlink αναμένεται να περιλαμβάνει πάνω από 1500 ενεργούς δορυφόρους ωστόσο καθώς θα αποσύρονται και θα αντικαθίστανται οι ανενεργοί δορυφόροι, ο συνολικός αριθμός ενεργών και ανενεργών θα είναι μεγαλύτερος.

Λένε πως 20.000 δορυφόροι θα τεθούν σε τροχιά μόνο για το 5G Ούτε τετραγωνικό εκατοστό του πλανήτη χωρίς 5G.!!!

Επιπλέον, η ιδέα της μαζικής κατασκευής δορυφόρων βρίσκει μιμητές, όπως η Amazon, και αναμένεται να σχηματιστούν αντίστοιχοι αστερισμοί και από άλλες εταιρείες.

Πολικός 2020


ygeia-sos