Ηλεία: Διασωληνώθηκε 8χρονος μετά από βουτιά στη θάλασσα
Ένα παιδί οκτώ ετών κινδύνεψε να πνιγεί στην παραλία της Μαραθιάς στην Ηλεία και πλέον βρίσκεται διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, λόγω της σοβαρής κατάστασής του.
Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το παιδί φέρεται να κατάπιε μεγάλη ποσότητα νερού και παρουσίασε σοβαρή εικόνα. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον 8χρονο, μεταφέροντάς τον στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 28.08.2026 17:25 Στη ΜΕΘ δύο παιδιά από δάγκωμα οχιάς στον Μαραθώνα - Τους χορηγήθηκε ορόςΕλλάδα | 28.08.2026 19:14 Σύρος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία της 41χρονης διασώστριας - Κραυγές και εκκλήσεις για βοήθεια
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το στομάχι του απομακρύνθηκε μεγάλη ποσότητα νερού.
Συγκινεί ο γιατρός: «Σε ευχαριστώ Θεέ μου»
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του γιατρού του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Βαγγέλη Δημητρόπουλου, ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του περιστατικού.
Σε ανάρτησή του, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε, αλλά και τη συγκίνηση όταν το παιδί άρχισε να ανταποκρίνεται:
«Όταν βλέπεις ένα παιδί μπλε, άσφυγμο, με το κορμάκι του παγωμένο και την κοιλιά τούμπανο, συνέπεια πνιγμού, το μόνο που σκέφτεσαι είναι να ζήσει! Έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι έπρεπε!»
Όπως αναφέρει ο ίδιος, η κατάσταση του παιδιού άρχισε να βελτιώνεται μετά την προσπάθεια των γιατρών.
«Το παιδί άλλαξε χρώμα, άρχισε να κλαίει, απέκτησε πίεση, σφυγμό, τα ματάκια του ανοιγόκλειναν… Πόσο δικαίωση για έναν γιατρό ο αγώνας του, η προσπάθειά του να έχει επιτυχία!!!»
«Ήθελε ο Θεός να ζήσει και θα ζήσει»
Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο γιατρός εξέφρασε την ανακούφιση και τη βαθιά συγκίνησή του:
«Ήθελε ο Θεός να ζήσει και θα ζήσει… Μπορώ να αράξω πλέον ήρεμος σε μια γωνιά να κλάψω, να ανάψω ένα τσιγάρο, να χαλαρώσω… Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου!!!»
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη
«Φουρτούνες» στο Αιγαίο: Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους με φόντο τη Ρόδο και το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου

Εφιάλτης δίχως τέλος στο Νεπάλ: Συναγερμός για υπερχείλιση της τεχνητής λίμνης- «Παγώνουν» οι διασώσεις, στους 472 οι νεκροί

Έλενα Ακρίτα: Ένα ευρύτερο θεσμικό ερώτημα πίσω από την άρνηση της ΝΔ

Ο Σφαγέας της Βοσνίας πέθανε με τον σταυρό στο χέρι: Η ειρωνεία της μοίρας για τον Σέρβο στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς