Ηλιόλουστη η Κυριακή και η Δευτέρα του Πάσχα

Ηλιόλουστη η Κυριακή και η Δευτέρα του Πάσχα

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αίθριο καιρό, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 26 βαθμούς Κελσίου, προσφέροντας σχεδόν καλοκαιρινή ατμόσφαιρα σε ολόκληρη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 20-04-2025

Γενικά αίθριος μεαραιές νεφώσεις,κατά τόπους καικατά διαστήματα πιο πυκνές. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ θα σημειωθούν και ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3, στα πελάγη τοπικά από βόρειες διευθύνσεις 4 και στο ανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι μέχρι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

O καιρός σήμερα στην Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα και κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ) 21-04-2025

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές.Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι ενώ κυρίως στα βόρεια ορεινά πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και κατά τόπους τους 25 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από 19 Απριλίου 2025

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-04-2025

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, και βαθμιαία σε όλα τα ηπειρωτικά.Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές(πλην της Θράκης). Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-04-2025

Στη νότια νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρόςμελίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-04-2025

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχέςκαι πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.