ΗΟΑΧES: 1) Οι Αμερικανοί παίζουν το παιγνίδι στην ανατ. Μεσόγειο 2) Συρίγος για Αιγαίο

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. ΨΕΜΜΑ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ.
Η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση προκειμένου να μη φανεί ότι είναι στο λυκόφως της προδοσίας και ότι τα έχουν κάνουν διαχρονικά σκατά σε όλα παράγουν συνεχώς παραπληροφόρηση από όλα τα κανάλια και εξισώνουν την εξαφάνιση τους απο τα δρώμενα και τις φάπες που τους ρίχνει ο Ερντογάν, με την φανταστική άποψη πως οι ΗΠΑ ελέγχουν τα πάντα. Το βρήκαν, το λένε και το αναπαράγουν.
Επι της ουσίας
- Η Ελλάδα δεν διαθέτει άμυνα να αντιμετωπίσει τη Τουρκία και κυρίως αντιαεροπορική. Ο στρατός είναι διαλυμένος. Τα νησιά μπορούν να χτυπηθούν σε δέκα λεπτά και η χώρα να σηκώσει λευκή σημαία. Για τα μάτια γίνονται ασκήσεις απο τις ΕΔ. 3 απο τα 4 υποβρύχια U214 είναι για επισκευή στα ΕΝΑΕ!
- Η χώρα μας έπρεπε να έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της ήδη. Παράλληλα έπρεπε να είχε ζητήσει απο την ΕΕ να επιδώσει κοινό χάρτη με όλες τις ΑΟΖ των χωρών μελών προς τον ΟΗΕ.
- Αν η Τουρκία κάνει εξόρυξη αύριο στο Καστελόριζο ή αλλού στο Αιγαίο η Ελλάδα ΔΕΝ θα μπορεί να παρέμβει, γιατί ούτε στα 12 νμ έχει τα χωρικά της ύδατα ούτε έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ της που ταυτίζεται με την υφαλοκρηπίδα της (άλλο η γεωλογική και άλλο αυτή όπως αναφέρεται στο Νόμο της Θάλασσας).
- Οι ΗΠΑ δεν παίζουν το παιγνίδι στην ανατολική Μεσόγειο όπως λένε οι εγκάθετοι δημοσιογράφοι και κάποιοι πολιτικοί. Αν το έπαιζαν η Τουρκία δεν θα έπαιρνε τους S400. Με τις πλάτες των ΗΠΑ έγινε ισχυρή και με αυτές τους πήρε.
- Δεν μπορείς να πιστέψεις τους ψευτοεπιστήμονες που κάνουν το σύμβουλο σε υδρογονάνθρακες σε Ελλάδα και Κύπρο. Δεν μπορείς να πιστέψεις αυτούς που δεν συμμετέχουν σε γεωτρήσεις ξένων εταιρειών σε Ελλάδα και Κύπρο σε μεγάλα βάθη να ισχυρίζονται (σαν να ξέρουν), ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν να κάνουν τέτοια γεώτρηση επειδή το αγόρασαν πρίν δύο μήνες (χωρίς manual το πήραν και χωρίς το σωστά επιλεγμένο τεχνικό προσωπικό;) και ότι το Φατίχ είναι εκεί για φιγούρα. Σας πληροφορώ πως Γερμανοί και Τούρκοι μηχανικοί πήγαν σε ΗΠΑ για να μάθουν πως γίνονται οριζόντιες γεωτρήσεις (ή υπο γωνία) από χρόνια, προετοιμαζόμενες για Αιγαίο και για Κυπριακή ΑΟΖ. Απο Ελλάδα και Κύπρο δεν πήγε κανένας κοπρίτης απο αυτούς που κάνουν τον ειδικό και βγαίνουν και μιλούν σαν να ξέρουν, στα ΜΜΕ του καρτέλ. Γελωτοποιοί σκέτο.
- Δεν έχει σημασία αν η Τουρκία αποτύχει στη γεώτρηση που κάνει, σημασία έχει ότι το κάνει, ότι οι προδότες της Ελλάδας και της Κύπρου το επιτρέπουν και πως αυτό είναι ενάντια στο διεθνή νόμο. Είδατε καμμία κίνηση προς τον ΟΗΕ. Με χαρτοπόλεμο και μηνύματα δεν γίνεται δουλειά ούτε με τις παπαριές που πετάει περί ενότητας ο χαζός του Βαρδινογιάννη, που έχει 3 ΜΜΕ και δεν είναι καρτέλ κατά τη Θάνου των γνωστών εκδόσεων...
- Το θέμα είναι πως η Ελλάδα αρνείται να δεί την αλήθεια, γιατί δεν διαθέτει άμυνα, δεν παράγει τίποτα, οι πολιτικοί της είναι προδότες ενώ έχουν βγεί διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του υπ. Άμυνας χωρίς να φορούν άσπρα γάντια π.χ. Δήμος Βερύκιος και παραπληροφορούν.
- Έπεσε και τέταρτος Αττίλας στην Αμμόχωστο, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Οι καρπαζιές πέφτουν βροχή και ο Βαρδινογιάννης επιμένει να βγάλει το βλαμμένο Πρωθυπουργό. Είναι πολλά τα λεφτά.
- Μόνο οριοθέτηση ΑΟΖ υπάρχει. Οριοθέτηση που να λέγεται ανακήρυξη ΑΟΖ δεν υπάρχει. Αυτό το καλούδι βγήκε πρόσφατα στο Σκάι απο κάποιο Μάζη και απο αυτόν που παρέδωσε τον Οτσαλάν, για να συγκαλυφθεί η απουσία του "ειδικού" Καρυώτη απο το θέμα, να μη φανεί πως ήταν απών στο θέμα "οριοθέτηση" τόσα χρόνια (εγώ δεν ήμουν ποτέ απών απο το 2013) και στο θέμα "διεθνή ύδατα" που έχει η Ελλάδα μετά τα 6 νμ και στα οποία παρανόμως προκηρύσσει οικόπεδα με μελλοντικό στόχο τη συνεκμετάλλεσυη στο Αιγαίο με τη Τουρκία. Και σε αυτά τα θέματα, εγώ αναφέρθηκα πρώτος απο το 2013. Μετά προέκυψαν και άλλοι "προφήτες" απο τα ΜΜΕ της φάπας και του καρτέλ.
- H ευρωπαϊκή επιτροπή δεν πρόκειται να επιβάλει κανένα σημαντικό μέτρο κατά της Τουρκίας αφού η Deutsche Bank ελέγχεται απο το Κατάρ, συνεργάτη της Τουρκίας και μπορεί να τινάξει τα πέταλα ανά πάσα στιγμή.
- Mήπως ο Βαρδινογιάννης που στηρίζει το χαζοΜητσοτάκη έχει διυλιστήριο στη Σμύρνη και φέρνει πράγμα "ακατέργαστο" απο εκεί; O Αποστολάκης μήπως ξέρει κάτι;
ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΓΕΡΟΣ (τα κοιτάσματα δόθηκαν)
O υποτιθέμενος γεωστρατηγικός αναλυτής αναφέρει στη Καθημερινή που φιλοξενεί στις σελίδες της ότι νάναι (και με έχει καταντήσει υποστηριχτή του Σημίτη των Ιμίων).

Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αν είχαν στα 12 νμ τα χωρικά τους ύδατα θα έκλειναν το Αιγαίο και θα μπορούσαν να ελέγχουν την ναυσιπλοία, υπο την έννοια ότι με κανόνες που θα μπορούσαν να επιβάλλει η Ελλάδα στα διερχόμενα πλοία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η διέλευση τους μέσα απο αυτά δεν είναι αβλαβής (άρθρο 25 και 42).

Ο Κ. Σημίτης που αθωώθηκε για το θέμα της μίζας για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων σε αυτή τη περίπτωση έχει δίκιο! Σε παλαιότερο άρθρο είχα γράψει πως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μπορούν να λειτουργήσουν σαν "στενά", για να καταλάβει ο αναγνώστης την έννοια και ότι στενά δεν είναι μόνο αυτά στο Βόσπορο. Απο τη στιγμή όμως που το πράγμα χόντρυνε, το ξεκαθάρισα.
Να προσθέσω, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτρέπει έρευνες στη Τουρκία σαν αριπελαγικό κράτος είτε αν έχει οριοθετήσει ΑΟΖ. Στενά υπάρχουν παντού μέσα στο Αιγαίο.
zcode-gr