ΗΠΑ Στην Πολιτεία Βόρεια Ντακότα τίθεται σε ισχύ η κατάργηση της μάσκας…

Ο κυβερνήτης της Βόρεια Dakota ο Burgum είπε ότι η εντολή για μάσκα θα τελειώσει τη Δευτέρα και δεν θα απαιτούνται πλέον όρια χωρητικότητας…..

Ο Κυβερνήτης Doug Burgum δήλωσε την Παρασκευή ότι θα καταργήσει την υποχρεωτική μάσκα σε ολόκληρη την Πολιτεία, καθώς και τον περιορισμό των ατόμων που συγκεντρώνονται σε εστιατόρια, μπαρ και χώρους εκδηλώσεων, επικαλούμενος μια δραματική πτώση σε ενεργά κρούσματα COVID-19 και νοσηλεία λόγω του κορωνοϊού.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης είπε ότι η εντολή θα λήξει τη Δευτέρα, όπως είχε προγραμματιστεί.«Ο αγώνας έχει τελειώσει, αλλά μπορούμε σίγουρα να δούμε το φως του τούνελ από εδώ», είπε.

Ο Burgum εξέδωσε την εκτελεστική εντολή στις 13 Νοεμβρίου και την είχε παρατείνει μία φορά. Η εντολή απαιτεί από τους ανθρώπους να φορούν καλύμματα προσώπου σε εσωτερικές επιχειρήσεις και εσωτερικούς χώρους, καθώς και υπαίθριους δημόσιους χώρους όπου δεν είναι δυνατή η φυσική απόσταση.

Ο Burgum νωρίτερα αυτό το μήνα μείωσε τους περιορισμούς στις εγκαταστάσεις εστίασης, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν με χωρητικότητα 65%, από 50%. Χώροι δεξιώσεων, αιθουσών χορού και εκδηλώσεων, οι οποίοι περιορίστηκαν σε χωρητικότητα 25%, ήταν σε θέση να λειτουργήσουν στο 50%.houstonchronicle 15/1/21

dimpenews.com