Στο τρίπτυχο χωρική διαφοροποίηση, στρατηγική προτεραιότητα και εμβληματικές παρεμβάσεις βασίστηκε η διαμόρφωση των προτάσεων της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο 3.7.5” με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη για το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, το Τεχνικό Πρόγραμμα εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Δημοτικού Συμβουλίου, επικυρώνοντας στην ουσία τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή.

Ειδικότερα, και όσον αφορά την πρόταση της παράταξης “Ηράκλειο 3.7.5” σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνονται τα εξής:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 18/11/2019, παρουσιάστηκε ουσιαστικά ένα νέο Τεχνικό πρόγραμμα που προέκυψε μετά από την καταλυτική παρέμβαση της κίνησή μας “Ηράκλειο 3.7.5 “

Η παρέμβαση αυτή φιλοδοξεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής κατεύθυνσης προάγοντας ταυτόχρονα την χωρική και κοινωνική ισορροπία.

Οφείλαμε και δώσαμε μια απάντηση στους πολίτες για την φυσιογνωμία που πρέπει να διαμορφώσει στο Ηράκλειο τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε να μετασχηματιστεί σε μια φιλική, λειτουργική και ελκυστική πόλη

Στις πρόσφατες εκλογές οι πολίτες υιοθέτησαν κατά πλειοψηφία την πρόταση μας που στηριζόταν σε μια σύνθεση:

Η προσέγγιση μας αυτή βασίζεται στη γνώση, την εμπειρία και σε πολύχρονες συλλογικές επεξεργασίες συμπολιτών μας.

Υπενθυμίζεται ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου εγκρίθηκε με τις ψήφους όλων των παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης και της παράταξης του Πέτρου Ινιωτάκη.