Η αγορά ακινήτων στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα αντέχει παρά την πτώση που σημειώθηκε το 2020 εξαιτίας της πανδημίας. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος των Κτηματομεσιτών Ελλάδας κ**.Άρτεμις Μαυράκη** που μίλησε στο **Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη.**

Η κ. Μαυράκη ανέφερε ότι η πανδημία δεν επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τα ακίνητα η αγορά των οποίων μέχρι το 2019 κινούνταν σε υψηλά επίπεδα μετά τη δεκαετή κρίση και δείχνει να ανακάμπτει σταδιακά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η ίδια εκτίμησε ότι τους επόμενους μήνες οι τιμές θα πάρουν την ανηφόρα καθώς όσο η πανδημία οδεύει προς το τέλος της τόσο θα υπάρχει και αύξηση στη ζήτηση εξαιτίας και των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες που θα εναρμονιστούν με τις εμπορικές.

Το ενδιαφέρον που υπάρχει στο Ηράκλειο και άλλες περιοχές ανέφερε η πρόεδρος των κτηματομεσιτών έχει να κάνει με οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα περιμετρικά του Ηρακλείου, διαμερίσματα παλαιότερης κατασκευής από το 1990 και μικρές μονοκατοικίες.

Όσον αφορά τα ξενοίκιαστα καταστήματα, τα οποία είναι δεκάδες στο κέντρο του Ηρακλείου, είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον καθώς η κρίση της πανδημίας και η αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει είναι αποτρεπτικός παράγοντας για κάποιον που θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση ενώ φαίνεται να κυριαρχεί το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Αναφορικά με ξένους επένδυτές, η κα Μαυράκη είπε ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στην εξοχική κατοικία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκρέκας στο Ράδιο Κρήτη: “Ναι” σε όλα τα αιτήματα των αγροτών για τους δασικούς χάρτες

Ηράκλειο: Με “πρωτιά” και με τουρίστες VIP η κρουαζιέρα

Ηράκλειο: Πού θα λειτουργήσουν μόνιμα κέντρα για δωρεάν rapid test