του Γιώργου Ι. Παπαδάκη

Μία ασυνήθιστη υπόθεση απάτης απασχολεί τις τελευταίες ώρες τις Αστυνομικές Αρχές της Χερσονήσου. Οι επιτήδειοι που προσπαθούν με διάφορα κόλπα και ψέματα να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, φαίνεται πως έχουν μεγάλη φαντασία αφού κάθε τόσο… κάνουν την εμφάνισή τους με νέα σενάρια.

Η νέα υπόθεση απάτης που καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου έγινε διά τηλεφώνου με τον άγνωστο άνδρα να καταφέρνει να εξαπατήσει το θύμα του αποσπώντας… κωδικούς καρτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti το μεσημέρι της Τρίτης (5/1) άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. Συνομιλώντας με την υπεύθυνη βάρδιας της επιχείρησης και συστήοντας τον εαυτό του ως διευθυντή εταιρείας, κατάφερε να την πείσει πως θα πρέπει να καταργήσει τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που είχε προς πώληση καθώς όπως ισχυρίστηκε, είχε προκύψει πρόβλημα με τη συγκεκριμένη παρτίδα.

Η εργαζόμενη, έχοντας πειστεί από τα λεγόμενα του άνδρα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, του έδωσε τους κωδικούς των καρτών, δήθεν για να τις ακυρώσει ωστόσο όταν κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη ήταν ήδη αργά καθώς το τηλέφωνο είχε κλείσει και δεν μπορούσε δυστυχώς να κάνει τίποτα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η χρηματική αξία των καρτών, τους κωδικούς των οποίων κατάφερε να αποσπάσει ο άγνωστος άνδρας, αγγίζει τις 12.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμερούν: Η λίμνη που σκότωσε 1.700 άτομα σε ένα βράδυ

Παλαίκαστρο Σητείας - κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα από σήμερα για τους κατοίκους

Κρήτη: Γυναίκα “έσβησε” από κορωνοϊό

Click in shop: Πότε ανοίγουν τα καταστήματα - Πώς θα ψωνίζουμε