Μέχρι και 24 μέρες αργότερα κλείνονται τα ραντεβού από την εφορία Ηρακλείου για την παραλαβή πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων που είχαν κατατεθεί το προηγούμενο διάστημα.

Το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως οξύ, για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με ενοικιαζόμενα οχήματα που λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν πασχίζουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες των οχημάτων τους για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Μία άλλη παράμετρος του προβλήματος είναι ότι αρκετοί απ’ αυτούς θέλουν να προχωρήσουν στην πώληση κάποιων οχημάτων για να εξασφαλίσουν ρευστότητα και η καθυστέρηση αυτή στην παραλαβή των πινακίδων αποδεικνύεται καταστροφική.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο υπεύθυνος του τουριστικού τομέα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Πάρης Τζόρβας είπε ότι καθημερινά δέχεται πλήθος τέτοιων και έντονων διαμαρτυριών από τον κλάδο των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων οχημάτων.

Το επιμελητήριο – σύμφωνα με τον κ. Τζόρβα έχει στείλει ήδη επιστολή στο αρμόδιο τμήμα της ΔΟΥ Ηρακλείου για την άμεση εξεύρεση λύσης στο πιεστικό αυτό πρόβλημα.